Υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ο γιατρός του Κουφοντίνα

Eπισκέφθηκε τον Δημήτρη Κουφοντίνα την περασμένη Κυριακή στη φυλακή του Δομοκού.

Υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2012 και του Ιανουαρίου του 2015 ήταν ο ιατρός – διευθυντής του ΕΣΥ Θοδωρής Σδούκος ή Ζδούκος ο οποίος επισκέφθηκε τον Δημήτρη Κουφοντίνα την περασμένη Κυριακή στη φυλακή του Δομοκού.

 

Όπως αποκαλύπτουν τα parapolitika.gr, ο συγκεκριμένος επιστήμονας συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο της Β΄ Θεσσαλονίκης και μάλιστα είχε καταταγεί σε καλή σειρά λόγω της έντονης κοινωνικής του δραστηριότητας στην περιοχή ως γενικός ιατρός στο Κέντρο Υγείας της Μηχανιώνας. Μαζί δε με τη συνάδελφο του Κ. Ντουζέπη έχουν συντάξει γνωματεύσεις για την κατάσταση της υγείας του αμετανόητου τρομοκράτη που από την αρχή του έτους πραγματοποιεί απεργία πείνας με μοναδικό αίτημα τη μεταφορά του στις φυλακές Κορυδαλλού.

 

Όπως στο παρελθόν είχε αποκαλύψει τα «Παραπολιτικά» κι επαληθεύθηκε αργότερα, τον Μάρτιο του 2015 – επί των πρώτων ημερών της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ – η τότε βουλευτής του κόμματος του κ. Τσίπρα, Β. Λέβα είχε επισκεφθεί στο νοσοκομείο της Λαμίας «τους απεργούς πείνας Δ. Κουφοντίνα και Κ. Γουρνά (Επαναστατικός Αγώνας)» για να τους διαβεβαιώσει –όπως και έγινε– ότι «η κυβέρνηση θα καταργήσει τις φυλακές τύπου Γ’ και γενικώς θα φτιάξει πιο ανθρώπινες συνθήκες στα σωφρονιστικά καταστήματα» (Star Fm, Μάρτιος 2015).

 

Τέλος, προ ημερών (21 Ιανουαρίου), 15 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συνέταξαν και δημοσιοποίησαν κείμενο υπέρ των δικαιωμάτων του Κουφοντίνα της 17 Ν ο οποίος – εξαιτίας των αλλαγών στον Ποινικό Κώδικα λίγο πριν τις εκλογές του 2019- δύναται να υποβάλλει αίτηση αποφυλάκισης τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, όταν θα έχει συμπληρώσει 19 χρόνια φυλάκισης για τις 11 δολοφονίες για τις οποίες καταδικάστηκε.