ΥΠΕΞ Τουρκίας: Να συλληφθούν εκείνοι που έκαψαν το αυτοκίνητο του Τούρκου διπλωμάτη

ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Σφοδρή αντίδραση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών με αφορμή τον εμπρησμό του αυτοκινήτου διπλωμάτη του Προξενείου της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη.

Αναφερόμενος στον εμπρησμό, που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας, ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Τουρκίας, Χαμί Ακσοϊ, υποστήριξε ότι έγιναν γραπτές και προφορικές συστάσεις προς τις ελληνικές Αρχές, προκειμένου να λάβουν μέτρα.

«Διαμαρτυρόμαστε έντονα για τον εμπρησμό του ειδικού διπλωματικού οχήματος του Γενικού Προξενείου στη Θεσσαλονίκη το πρωί της 23ης Δεκεμβρίου» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της Τουρκίας.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «δυστυχώς, παρόμοια περιστατικά με στόχο το διπλωματικό προσωπικό και τις υποδομές μας στην Ελλάδα, έχουν αρχίσει να αυξάνονται τα τελευταία χρόνια. Περιμένουμε από τις ελληνικές Αρχές να αποτρέπουν τέτοιες ενέργειες και να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα για να προστατεύσουν τις αποστολές μας και το προσωπικό μας, καθώς και να οδηγήσουν τους δράστες στη Δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν όπως τους αρμόζει» καταλήγει η ανακοίνωση του εκπροσώπου του ΥΠΕΞ της Τουρκίας, Χαμί Ακσοϊ.