Μετά από προσπάθειες 10 χρόνων το «Ιπποκράτειο» απέκτησε ένα υπερσύγχρονο συγκρότημα Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου, Στεφανιαίας Μονάδας και Τμήματος μη Επεμβατικής Διαγνωστικής Καρδιολογίας, το οποίο ήδη λειτουργεί και σήμερα εγκαινιάστηκε από την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Μήνα Γκάγκα, και τον διευθυντή της Γ΄Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής, Βασίλη Βασιλικό.
Το συγκρότημα λειτουργεί στο χώρο της πρώην Μαιευτικής Κλινικής του Ιπποκρατείου και εκτός από το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο και τις τρεις αίθουσες που καλύπτουν τους τομείς της Επεμβατικής Καρδιολογίας και της Ηλεκτροφυσιολογίας περιλαμβάνει μια σύγχρονη Στεφανιαία Μονάδα 10 κλινών που καλύπτει βαρέως πάσχοντες καρδιολογικούς ασθενείς και ένα Τμήμα μη Επεμβατικής Διαγνωστικής Καρδιολογίας με σύγχρονους τρισδιάστατους υπερηχοκαρδιογράφους που καλύπτουν όλο το φάσμα της μη επεμβατικής διάγνωσης.
Η κ. Γκάγκα εγκαινιάζοντας το νέο συγκρότημα ανέφερε ότι είναι σημαδιακό το γεγονός ότι τα εγκαίνια συμπίπτουν με τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς. Παράλληλα επισήμανε ότι για να γίνει πραγματικότητα αυτό το έργο, εδώ και περίπου δέκα χρόνια, συνέβαλαν όλες οι διοικήσεις του Ιπποκρατείου, ο διευθυντής της Γ Καρδιολογικής Κλινικής, το προσωπικό του Νοσοκομείου αλλά και η Περιφέρεια και δωρητές όπως το Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» καθώς και πολλοί ιδιώτες.
«Είναι το καλύτερο που θα μπορούσαμε να έχουμε» σημείωσε η κ. Γκάγκα τονίζοντας παράλληλα ότι πρόκειται για ένα πάρα πολύ σημαντικό έργο, όχι μόνο για τη Θεσσαλονίκη αλλά και για όλη την Ελλάδα, το οποίο «δείχνει τι μπορούμε να κάνουμε όταν δουλεύουμε όλοι μαζί με ομόνοια γιατί πραγματικά η υγεία δεν έχει πολιτικό πρόσημο. Η υγεία είναι υγεία και πρέπει να είμαστε εδώ για όλους τους αρρώστους με όποιο τρόπο μπορούμε».
Ο διευθυντής της Γ ΄Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής, Βασίλης Βασιλικός , χαρακτήρισε το νέο συγκρότημα ως έργο ζωής το οποίο αναβαθμίζει την καρδιολογική περίθαλψη στη Βόρεια Ελλάδα αλλά και γενικότερα σε όλη τη χώρα.
«Με τις καινούργιες αίθουσες που Αιμοδυναμικού και της Επεμβατικής Ηλεκτροφυσιολογίας με την καινούργια Μονάδα όπως και με τις καινούργιες αίθουσες που φιλοξενούν τις αναίμακτες τεχνικές πλέον δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτε από τα μεγάλα ευρωπαϊκά νοσοκομεία» ανέφερε ο κ. Βασιλικός σημειώνοντας παράλληλα ότι το έργο κόστισε περίπου 2,8 εκατομμύρια ευρώ.
«Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα Αιμοδυναμικά Εργαστήρια στη Βόρεια Ελλάδα. Είναι ένα έργο που άξιζε να γίνει στο Νοσοκομείο, ένα έργο που θα βελτιώσει κατά πολύ την περίθαλψη των ασθενών της πόλης μας οι οποίοι ταλαιπωρούνταν όλα αυτά τα χρόνια ψάχνοντας θεραπείες σε άλλα νοσοκομεία ενδεχομένως και σε άλλες πόλεις» ανέφερε ο αναπληρωτής καθηγητής Καρδιολογίας στο ΑΠΘ, Στέργιος Τζήκας.