Υπεγράφη το Προεδρικό Διάταγμα για την επένδυση «Elounda Hills» από τον Α.Γεωργιάδη

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ 600 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΕΝΩ ΑΛΛΕΣ 763 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ

Την Παρασκευή ο Άδ. Γεωργιάδης, παρουσία του υφυπουργού Νίκου Παπαθανάση και του γενικού γραμματέα Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ Νίκο Μαντζούφα, υπέγραψε Προεδρικό Διάταγμα, για το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης της Στρατηγικής Επένδυσης «Elounda Hills» της εταιρείας Mirum Hellas AE.

 Η επένδυση αφορά την κατασκευή πολυτελούς θερέτρου σε έκταση 675 στρεμμάτων στον Δήμο Αγίου Νικολάου Λασιθίου, στην Κρήτη. Το θέρετρο θα περιλαμβάνει παραθεριστικές κατοικίες, ξενοδοχεία, τουριστικό λιμένα-μαρίνα, αθλητικές εγκαταστάσεις και κέντρα αναζωογόνησης.

Κατά την κατασκευή του θα δημιουργηθούν 600 θέσεις εργασίας, ενώ άλλες 763 θέσεις εργασίας κατά την λειτουργία του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, «θα ακολουθήσει η άμεση υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο εγκρίθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας σε χρόνο-ρεκόρ, από τους συναρμόδιους υπουργούς ώστε ακολούθως να αποσταλεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Μετά την υπογραφή του Διατάγματος, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως «όταν το καλοκαίρι συνάντησα τον επενδυτή του Elounda Hills και ζήτησε την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος μέσω ΕΣΧΑΣΕ για να υλοποιηθεί η επένδυση των 450 εκατομμυρίων του Elounda Hills στην Κρήτη, υπολογίσαμε ότι θα χρειαζόταν χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του έτους».

«Τελικά», πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης, «μετά από συντονισμένη προσπάθεια των υπηρεσιών του υπουργείου Ανάπτυξης και των συναρμόδιων υπουργείων, το Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο εξεδόθη, υπογράφεται σε λιγότερο από τρεις μήνες, εγκαινιάζοντας ένα καινούριο ρεκόρ για τους αδειοδοτικούς χρόνους λειτουργίας του ελληνικού δημοσίου».

Ο κ. Γεωργιάδης καλωσόρισε τη νέα επένδυση και έδωσε την υπόσχεση ότι «στο μέλλον θα πάμε ακόμα πιο γρήγορα».