Υπ. Παιδείας: Ψηφιακές τάξεις για εξ αποστάσεως διδασκαλία στα λύκεια σε 49 νομούς

49 ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΜΠΕΙ ΣΤΙΣ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, 49 νομοί της χώρας έχουν ήδη μπει στις ψηφιακές σχολικές τάξεις, στη σκιά της πανδημίας κορονοϊού.

Με γρήγορους ρυθμούς υλοποιείται σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας το σχέδιο για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, στη σκιά της πανδημίας κορονοϊού.

Σύμφωνα με το υπουργείο, 49 νομοί της Ελλάδας έχουν ήδη μπει στις ψηφιακές τάξεις.

Τη Δευτέρα, 23 Μαρτίου, εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί η κάλυψη του συνόλου των λυκείων.

«Το είπαμε, το κάναμε», δήλωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.Όπως πρόσθεσε, «εν μέσω μίας πρωτόγνωρης για τη χώρα μας κατάστασης, προχωρήσαμε άμεσα στο σχεδιασμό και την υλοποίηση μίας καινοτόμου για τα ελληνικά δεδομένα εφαρμογής, που δεν υποκαθιστά τη δια ζώσης εκπαίδευση, αλλά διατηρεί στενή την επαφή των μαθητών με τους εκπαιδευτικούς και το σχολείο».

Η υπουργός ευχαρίστησε τους συντελεστές του εγχειρήματος.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, το ψηφιακό σχολείο ξεκίνησε, με προτεραιότητα στους μαθητές της Γ’ Λυκείου, ως εξής:

Τη Δευτέρα 16/3, σε Αχαΐα, Ηλεία και Ζάκυνθο, τους νομούς όπου είχε αρχικά ανασταλεί η εκπαιδευτική λειτουργία των σχολείων.

Την Τρίτη 17/3 επεκτάθηκε σε 16 επιπλέον νομούς: Δράμας, Έβρου, Ροδόπης, Λέσβου, Σάμου, Χίου, Καστοριάς, Κοζάνης, Ιωαννίνων, Καρδίτσας, Κιλκίς, Πέλλας, Δωδεκανήσου, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Λασιθίου,

Την Πέμπτη 19/3 σε ακόμα 20: Βοιωτίας Γρεβενών, Εύβοιας, Ημαθίας, Καβάλας, Κεφαλληνίας, Κορινθίας, Κυκλάδων, Λακωνίας, Λευκάδας, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Ξάνθης, Πρέβεζας, Ρεθύμνου, Τρικάλων, Φλώρινας, Φωκίδας, Χαλκιδικής και Χανίων,

Την Παρασκευή 20/3 προστέθηκαν άλλοι 10: Αργολίδας, Αρκαδίας, περιοχές της Αττικής, Πιερίας, Σερρών, Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Ηρακλείου, Λάρισας, Πειραιά.

Τη Δευτέρα 23/3 θα ενταχθούν στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση οι νομοί Σάμου, Θεσπρωτίας, Κέρκυρας, Θεσσαλονίκης και οι υπόλοιπες περιοχές της Αττικής.

Τα μέχρι στιγμής στοιχεία για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα λύκεια.

Σημειώνεται πως τα σχολεία παραμένουν κλειστά από το τέλος της περασμένης εβδομάδας, στο πλαίσιο των μέτρων για μείωση της διασποράς του κορονοϊού.