Ξεκίνησαν οι απεργίες της ΓΕΝΟΠ και σήμερα πραγματοποιείται συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

48ΩΡΕΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Ξεκίνησαν από τα μεσάνυχτα της Τρίτης οι 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.  

Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ αντιδρούν στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τη επιχείρηση. Σημειώνεται ότι η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ανέστειλαν κατά μία ημέρα τις κινητοποιήσεις τους λόγω της κακοκαιρίας Γηρυόνης. Από τις απεργιακές κινητοποιήσεις εξαιρείται το νησί της Ρόδου που έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της κακοκαιρίας.  

Οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν στην Χαλκοκονδύλη σήμερα στις 15:00 και θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος στις 17:00. Μεταξύ των αιτημάτων των εργαζομένων, είναι να μην επιτραπεί η κατάργηση της μονιμότητας για τους νεοπροσλαμβανόμενους στην επιχείρηση. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ επισημαίνει ότι «η κυβέρνηση, με το νομοσχέδιο που έφερε στη Βουλή: Καταργεί τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, δημιουργεί εργαζομένους δυο ταχυτήτων και καταργεί το τιμολόγιο ρεύματος για το προσωπικό». Σύμφωνα με τη ΓΕΝΟΠ, η κυβέρνηση προετοιμάζει «το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων , την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ και την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ».