Βύρωνας: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά – Παραμένει στο σημείο η Πυροσβεστική

ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΑΝΑΖΩΠΥΡΩΣΕΙΣ

Πολύωρη μάχη με τη φωτιά έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στον Βύρωνα, η οποία είναι πλέον υπό μερικό έλεγχο.

Φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τις 15:00 το μεσημέρι του Σαββάτου σε δασική έκταση στο τέρμα της οδού Κλεισούρας στον Βύρωνα Αττικής και λίγο μετά τις 17:00 τέθηκε υπό μερικό έλεγχο σύμφωνα με τις δηλώσεις του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη ο οποίος τόνισε ότι «χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων και την πολύτιμη αρωγή της Πολιτικής Προστασίας και της αστυνομίας δεν υπήρξε κίνδυνος για ανθρώπινη ζωή ή κατοικημένη περιοχή». Στο σημείο βρέθηκε και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, συντονίζοντας με τον αρχηγό της

Πυροσβεστικής τις προσπάθειες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Αμέσως κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, με 62 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 22 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, 5 ελικόπτερα και ένα αεροσκάφος. Στο σημείο αυτή την ώρα παραμένουν πυροσβεστικής δυνάμεις ώστε να μην υπάρξουν αναζωπυρώσεις, ενώ έχουν σταματήσει να επιχειρούν τα εναέρια μέσα.

Σημειώνεται ότι η φωτιά ξέσπασε κοντά σε σημείο όπου σημείο βρίσκονται σπίτια τα οποία όμως δεν κινδύνευσαν καθώς οι φλόγες κατευθύνονταν προς το δάσος. Παρόλα αυτά λόγω της φωτιάς παρατηρήθηκα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση της περιοχής ενώ στην ευρύτερη περιοχή του Καρέα ίσχυαν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Παράλληλα, εκκενώθηκε καταφύγιο αδέσποτων ζώων που βρίσκεται στον Βύρωνα και τα ζώα μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο με βανάκι.