«Βόμβα» καύσιμης ύλης στον Υμηττό οι «χωματερές» μελισσοκόμων (Βίντεο)

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, πολλοί άνθρωποι πηγαίνουν στο βουνό του Υμηττού και αυθαίρετα τοποθετούν κυψέλες, αφήνοντας πίσω τους «βουνά» από σκουπίδια, από λάστιχα αυτοκινήτων, γκαζάκια, τζάμια μέχρι και τηλεοράσεις

Σε μία απέραντη «χωματερή» μελισσοκόμων έχει μετατραπεί ο Υμηττός, με αποτέλεσμα το βουνό να αποτελεί μία «βόμβα» καύσιμης ύλης έτοιμη να αναφλεγεί εν μέσω καλοκαιρού και καύσωνα.

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, πολλοί άνθρωποι πηγαίνουν στο βουνό του Υμηττού και αυθαίρετα τοποθετούν κυψέλες, αφήνοντας πίσω τους «βουνά» από σκουπίδια, από λάστιχα αυτοκινήτων, γκαζάκια, τζάμια μέχρι και τηλεοράσεις.

 

Ο Γιάννης Κωνσταντάτος, δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (Σ.Π.Α.Υ.) έχουν ξεκινήσει εδώ και δύο μήνες μία τιτάνια προσπάθεια καθαρισμού του βουνού του Υμηττού.

«Η προσπάθεια που γίνεται για τον καθαρισμό του Υμηττού έχει ξεκινήσει εδώ και 2 μήνες, είναι ένα τεράστιο επιχειρησιακό σχέδιο. Με αφορμή αυτό το μεγάλο σχέδιο καθαρισμού του Υμηττού έγιναν 100 αυτοψίες, και σε 50 από αυτές που αφορούσαν μελισσοκομική δράση η εικόνα ήταν καταστροφική για το περιβάλλον. Έτσι αποστείλαμε επιστολή στον πρωθυπουργό και στους υπεύθυνους υπουργούς, στην οποία ζητάμε να δημιουργηθεί ένα μητρώο καταγραφής μελισσοκόμων», δήλωσε ο κ. Κωνσταντάτος.