Βοήθεια στο σπίτι plus: Στήριξη σε 75.000 ανθρώπους – Αυξάνονται τα συσσίτια

ΟΣΑ ΕΙΠΕ Ο ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

«Έχουμε βρει λύσεις για να στηρίξουμε τους Δήμους που χάνουν έσοδα από απλήρωτους λογαριασμούς ΔΕΗ» είπε ο υπ. Εσωτερικών.

Στους δύο βασικούς στόχους του υπουργείου Εσωτερικών όσον αφορά τη διαχείριση της κρίσης του κορωνοϊού μίλησε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Έχουμε να κάνουμε δύο δουλειές: η μια είναι να κρατήσουμε όρθιους τους δήμους και να προσφέρουν υπηρεσίες αλλά και να αντιμετωπίσουν λειτουργικά προβλήματα όπως οικονομικά επειδή πολλοί λογαριασμοί ΔΕΗ δεν πληρώνονται και υπάρχουν απώλειες εσόδων και έχουμε ήδη βρει αρκετές λύσεις γι αυτό. Η δεύτερη έχει να κάνει με το μεγάλο δίκτυο αλληλεγγύης και ανθρωπισμου για τους συμπολίτες που έχουν περισσότερη ανάγκη το Βοήθεια στο Σπίτι plus».

Όπως εξήγησε «είναι μια πολύ σοβαρή δουλειά για 75.000 δικαιούχους στην οποία συνεισφέρουν εθελοντές και εργαζόμενοι σε δήμους».

Παράλληλα ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι «προχωράμε σε έκτακτη οικονομική ενίσχυση δήμων και περιφερειών για να οργανώσουν συσσίτια με τη μορφή να πηγαίνουν οι μερίδες στο σπίτι. Υπάρχουν και συμπολίτες που πρέπει να ενταχθούν σε αυτά τα προγράμματα γιατί αντιμετωπίζουν επιπλέον δυσκολίες λόγω της κρίσης του κορωνοϊού».

Σύμφωνα με τον ίδιο η ανάγκη για συσσίτια είναι αυξημένη κυρίως στα αστικά κέντρα «στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης».

«Πρέπει να οπλιστούμε με υπομονή και αλληλεγγύη. Είναι στιγμές που χρειάζεται σοβαρότητα και ψυχραιμία για να τα βγάλει πέρα ο λαός και η κοινωνία» συμπλήρωσε ο κ. Θεοδωρικάκος τονίζοντας ότι οι πολίτες αντιδρούν πειθαρχημένα γιατί «είδαν ότι το κράτος και η πολιτεία κυρίως στο πρόσωπο του πρωθυπουργού πήραν τις αποφάσεις έγκαιρα».

Ξεκαθάρισε, τέλος, ότι «δεν έχουμε σενάριο περικοπών μισθών στον δημόσιο τομέα».