Βιασμός 4χρονου: Φρικιαστικές οι περιγραφές – Έχει εισπράξει πόνο, λέει ο δικηγόρος της μητέρας (Βίντεο)

Ο δικηγόρος της μητέρας του παιδιού ανέφερε ότι «οι διαπιστώσεις αυτές δεν είναι αποτέλεσμα μιας ολιγόωρη συζήτησης με το παιδάκι, αλλά είναι αποτέλεσμα δίωρων συνεδριών».

Ανατριχιαστικές είναι οι περιγραφές για την σεξουαλική κακοποίηση ενός 4χρονου παιδιού στη Βόρεια Ελλάδα.

Όπως είπε ο δικηγόρος της μητέρας, μιλώντας στην ΕΡΤ, οι περιγραφές στις εκθέσεις της παιδοψυχολόγου και της κοινωνικής λειτουργού είναι φρικιαστικές, οι οποίες έκαναν το έργο τους παρουσία ανακριτικών υπαλλήλων σε αρκετές συνεδρίες.

«Δηλαδή οι διαπιστώσεις δεν είναι αποτέλεσμα μιας ολιγόωρη συζήτησης με το παιδάκι, αλλά είναι αποτέλεσμα δίωρων συνεδριών, στις οποίες χρειάστηκε το παιδί να προσαρμοστεί σε ειδικές συνθήκες. Αυτοί είναι οι επιστήμονες και εμείς θα πρέπει με τον ένα ή άλλο τρόπο να δεχθούμε τα πορίσματά τους, διότι εμείς δεν είμαστε ειδικοί. Οι ειδικοί λοιπόν αποφαίνονται ότι το παιδί αυτό είναι πραγματικά σεξουαλικά κακοποιημένο, βάναυσα και κάτω από πολύ ιδιαίτερες πρωτοφανείς συνθήκες» δήλωσε ο δικηγόρος.

Σημείωσε μάλιστα ότι δεν μπορεί το παιδί να έχει κατευθυνθεί και να έχει υποστεί «πλύση εγκεφάλου για να έρθει να καταθέσει αυτά τα αίσχη».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το περιστατικό συνέβη το καλοκαίρι όταν έμεινε το παιδί με τον πατέρα του.

«Μιλάμε για σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα του, για γενετήσιες, πράξεις σε παιδί κάτω των 12 ετών που είναι βεβαρημένη περίπτωση, για γενετήσιες πράξεις μεταξύ συγγενών και πορνογραφία, διότι το παιδί κατά το χρόνο όπου προσπαθούσε να ξεδιπλώσει το τί του έχει συμβεί και εξεταζόταν από την κοινωνική λειτουργό και από την παιδοψυχολόγο, αυτά όλα γίνονται, καταγράφονται σε κάμερα. Το παιδί λοιπόν μπροστά στην κάμερα φαινόταν ότι είναι αρκετά στρεσαρισμένο. Όταν βρισκόταν πίσω από την κάμερα ήταν πιο χαλαρό» τόνισε.

«Όταν πρωτοήρθε σε μένα η υπόθεση για να υποστηρίξω νομικά την πλευρά της μητέρας και του παιδιού, επειδή ήταν τόσο φρικιαστικά αυτά τα οποία περιγράφονταν, κρατούσα αποστάσεις. Όμως συναντήθηκα με το παιδί και μάλιστα δύο φορές και όχι πείστηκα. Θεωρώ ότι είναι επιβεβλημένο να βρεθεί λύση γι αυτό το παιδάκι, το οποίο εάν κάποιος διαβάσει την έκθεση των παιδοψυχολόγους και της κοινωνικής λειτουργού, θα αντιληφθεί ότι το παιδί δεν έχει εισπράξει, ούτε έχει αντιληφθεί την απαξία και τη χυδαιότητα αυτών των οποίων έχει υποστεί, έχει εισπράξει πόνο» συμπλήρωσε.

«Εκδικάστηκε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων αναφορικά με την επικοινωνία του πατέρα. Οι δικαστές εξέτασαν το παιδί μόνο του και απεφάνθησαν ότι δεν πρέπει αυτή τη στιγμή να έχει επικοινωνία με τον πατέρα. Δηλαδή και οι δικαστές επιβεβαίωσαν ότι το παιδί έχει κακοποιηθεί και δεν πρέπει σε αυτό σε αυτό το στάδιο να βλέπει το μπαμπά» κατέληξε.