Βασίλης Τόπαλος: «Δεν πείθομαι ότι η πτώση προκάλεσε το αιμάτωμα», λέει ο ιατροδικαστής Γαλεντέρης (Βίντεο)

«Μια τέτοια κάκωση θα πρέπει να ψαχτεί νομίζω πιο βαθιά για το πώς προκλήθηκε»

«Δεν με πείθει» ότι η πτώση από ύψος προκάλεσε το αιμάτωμα και κατά συνέπεια τον θάνατο του 16χρονου αθλητή πυγμαχίας, Βασίλη Τόπαλου, τόνισε με νόημα ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ.

 

Ειδικότερα, ο ιατροδικαστής ανέφερε για τον θάνατο του νεαρού αθλητή πυγμαχίας: «Εμένα για το υποσκληρίδιο αιμάτωμα να σας πω την αλήθεια δεν με πείθει η πτώση από ύψος και δη στο πλαίσιο ενός λιποθυμικού (επεισοδίου). Πρέπει να δούμε λίγο τις συνθήκες της πτώσης, το ύψος από το οποίο έπεσε, αν χτύπησε, πώς χτύπησε, γιατί συνήθως στα λιποθυμικά επεισόδια να ξέρετε ότι προηγείται μια ζάλη, μια συμπτωματολογία που προειδοποιεί τον ασθενή ότι θα λιποθυμήσει».

Συνέχισε λέγοντας πως: «Συνεπώς οι πτώσεις αυτές δεν είναι τόσο σφοδρές όσο με ένα συγκοπτικό επεισόδιο στο οποίο ασθενής χάνει ακαριαία τις αισθήσεις του. Συνεπώς, μια τέτοια κάκωση θα πρέπει να ψαχτεί νομίζω πιο βαθιά για το πώς προκλήθηκε».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «πρέπει να δούμε και τις κακώσεις των μαλακών μορίων γιατί δεν μπορεί με τέτοια κάκωση να εμφανίζεται αυτόνομη χωρίς να υπάρχει κάποια συνοδός βλάβη στο κρανίο. Όλα αυτά θα εξεταστούν και θα βγει ένα συμπέρασμα για το πώς εντέλει προκλήθηκε αυτή η αιμορραγία».