Τζουμέρκα: «Καθυστέρησαν τα ελικόπτερα» καταγγέλλει η αδερφή του 21χρονου

Ο νεαρός πρωταθλητής Ορειβατικής Αναρρίχησης είχε πάει για προπόνηση με τον πατέρα του - Γλίστρησε και έπεσε σε γκρεμό 300 μέτρων, βρέθηκε τραυματισμένος με κακώσεις σε όλο του το σώμα

Προσπαθώντας να εκπληρώσει το όνειρό του, έχασε τη ζωή ο 21χρονος αναρριχητής και αθλητής του ορειβατικού σκι, Ερμής Θεοχαρόπουλος.

Ο νεαρός ορειβάτης, ήταν πρωταθλητής Ορειβατικής Αναρρίχησης, πριν από λίγους μήνες είχε μοιραστεί σε βίντεο τις δυσκολίες της προπόνησης κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

«Με ένα χαμόγελο πάντα, ήταν ένα παιδί που δεν φοβόταν καθόλου, ήθελε να τα κάνει όλα. Ο στόχος του ήταν οι Ολυμπιακοί. Για αυτό προετοιμαζόντανε. Είχαμε τελειώσει μαζί την σχολή προπονητών» ανέφερε φίλη του άτυχου 21χρονου.

Ήταν μια ημέρα σαν όλες τις άλλες. Ο 21χρονος ορειβάτης ξεκίνησε το πρωί της Κυριακής για την προγραμματισμένη προπόνηση του στο ορειβατικό σκι, μαζί με τον πατέρα του, κοντά στο χωριό Καταρράκτης στα Τζουμέρκα.

«Ήταν και ο πατέρας του εκεί και ομάδα άλλη. Έκανε προπόνηση. Ήταν όντως έμπειρος, ξέρετε όμως πολλές φορές τα ατυχήματα, δεν γίνονται μόνο στους μη έμπειρους, γίνονται και σε αυτούς που έχουν πολλές γνώσεις, είναι αυτό που συνηθίζουμε οι απλοί άνθρωποι να λέμε, η κακία στιγμή» πρόσθεσε η πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Αχαρνών, Εύα Μπάλιου.

Για άγνωστη αιτία, ο 21χρόνος γλίστρησε και έπεσε σε γκρεμό 300 μέτρων, με τον πατέρα του να κατεβαίνει στην δύσβατη χαράδρα για να τον σώσει και να τον βρίσκει βαρύτατα τραυματισμένο με κακώσεις σε όλο του το σώμα.

«Δεν μπορούσε να τον κουβαλήσει ο πατέρας του, δηλαδή ήταν πολύ δύσκολο για να τον μετακινήσει και να τον κουβαλήσει. Έπεσε από κορυφή 300 μέτρων» συμπλήρωσε η φίλη του αδικοχαμένου Ερμή.

Αμέσως στήθηκε μια δύσκολη επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό του, με ομάδα της ΕΜΑΚ να καταβάλει προσπάθειες για την διάσωση του, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να προσεγγίσει το σημείο με εναέρια μέσα. Μετά από αρκετές ώρες επιστρατεύτηκε ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, που μετέφερε τον 21χρονο στο νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπου και κατέληξε.

«Άργησαν να πάνε, να τον βρουν, υπήρχε καθυστέρηση και ότι υπήρχε και παραπληροφόρηση ότι έχει καταλήξει. Το παιδί ήταν ζωντανό. Δεν ήταν νεκρός. Ήταν στο νοσοκομείο και πάλευε» πρόσθεσε η φίλη του 21χρονου.