Η ηλικιωμένη πέθανε νωρίς το πρωί του Σαββάτου (30/01/2022), η κόρη της όμως το έμαθε στις 5 το απόγευμα και μετά από προσπάθειά της να επικοινωνήσει με την κλινική.
Η κόρη αρχικά καλούσε στο κινητό της μητέρας της, όταν στην τελευταία κλήση κάποιος έκλεισε το τηλέφωνο. Τότε προσπάθησε να επικοινωνήσει με τη μονάδα covid. Τελικά, για το δυσάρεστο γεγονός ενημερώθηκε από υγειονομικό που την κάλεσε λίγο αργότερα. Όπως της είπε στο τηλέφωνο, «ξέχασε να την ενημερώσει ο προηγούμενος» στην αλλαγή της βάρδιας, γι’ αυτό υπήρξε η απαράδεκτη καθυστέρηση από την ώρα του θανάτου μέχρι να ενημερωθεί η οικογένεια.
Οι συγγενείς, κατανοώντας τις συνθήκες εργασίας των υγειονομικών και τη μεγάλη κόπωσή τους, δεν ζητούν να αποδοθούν ευθύνες, ζητούν όμως αξιοπρέπεια και σεβασμό στον νεκρό και τους συγγενείς του. Επίσης, παρακαλούν να υπάρχει μεγαλύτερη προσοχή σε επόμενα δυσμενή συμβάντα, στο Τζάνειο Νοσοκομείο και οπουδήποτε αλλού.
Το Τζάνειο νοσοκομείο αντιμετωπίζει προβλήματα υποστελέχωσης εδώ και καιρό, όπως πολλά νοσοκομεία της χώρας. «Μοιραζόμαστε την ανεπάρκεια σε προσωπικό και αγωνιούμε καθημερινά με τακτικές και πρακτικές που αφήνουν κενά στην ασφάλεια νοσηλευόμενων και εργαζόμενων (…) Η έλλειψη ιατρικού προσωπικού σε συνδυασμό με τον κακό χειρισμό στελέχωσης και ασφαλούς λειτουργίας της κλινικής Covid-19 οδήγησε αρκετούς γιατρούς σε παραιτήσεις» προειδοποιούσαν οι γιατροί του νοσοκομείου από τον Νοέμβριο του 2020. Μερικούς μήνες μετά, τα κενά στη μονάδα Covid γινόταν προσπάθεια να καλυφθούν με μεταφορά ειδικευόμενων γιατρών από άλλα τμήματα. Οι ειδικευόμενοι διαμαρτύρονταν για την «αφαίμαξη προσωπικού από τα υπόλοιπα τμήματα του νοσοκομείου προκειμένου να συμπληρωθούν τα κενά στις κλινικές Covid» και κατήγγελλαν ότι «το Νοσοκομείο μετατρέπεται ουσιαστικά σε μια πρόχειρη “αποθήκη” ασθενών», επισημαίνοντας ότι «όποια ζωή κερδίζεται, κερδίζεται από εμάς, γιατρούς και νοσηλευτές, μέσα σε συνθήκες εξοντωτικής εργασίας και σοβαρής υλικοτεχνικής ανεπάρκειας».