Τριτοκοσμικές εικόνες σε δημοτικό σχολείο της Πάτρας – Τοποθετούν λεκάνες ανάμεσα στα θρανία όταν βρέχει (Φωτο)

Κάθε φορά που βρέχει, οι αίθουσες κυρίως της Πρώτης, της Δευτέρας και της Τρίτης τάξης, πλημμυρίζουν από το νερό

Aπίσευτες εικόνες έρχονται στη δημοσιότητα από σχολείο της Πάτρας , όπου έχουν τοποθετηθεί πλαστικές λεκάνες ανάμεσα στα θρανία, καθώς όταν βρέχει η αίθουσα στο 20ο Δημοτικό Σχολείο Αρόης, πλημμυρίζει.

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν μόλις την περασμένη Πέμπτη, οπότε και η σφοδρή κακοκαιρία έπληξε και την Πάτρα. Εικόνες που όμως περιγράφουν εύγλωττα την τριτοκοσμική κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία τρία ολόκληρα χρόνια σε αυτό το σχολείο: Κάθε, μα κάθε φορά που βρέχει, οι αίθουσες κυρίως της Πρώτης, της Δευτέρας και της Τρίτης τάξης, πλημμυρίζουν από το νερό, που τρέχει ασταμάτητα από τα ταβάνια!

sxoleio_patra1

Την ίδια ώρα όμως, ο εφιάλτης των δασκάλων παραμένει άγρυπνος, καθώς ο κίνδυνος παραμονεύει. Και αυτό, γιατί τα νερά τρέχουν δίπλα ακριβώς από τα φωτιστικά σώματα και τα καλώδια του ηλεκτρικού, που βρίσκονται διασκορπισμένα στις οροφές των αιθουσών! Μάλλον από θαύμα δεν έχει ευτυχώς σημειωθεί έως σήμερα κάποια ηλεκτροπληξία, με τραγικές συνέπειες για τα 6χρονα και 8χρονα παιδιά, αλλά και τους δασκάλους που βρίσκονται στις αίθουσες του αίσχους…

sxoleio_patra

Παράλληλα, ερώτημα προκύπτει και για τη στατική ασφάλεια των αιθουσών και της οροφής τους, εξ αιτίας της παρατεταμένης διάβρωσης και καταπόνησης που έχει δεχθεί το κτίριο, από τα νερά που το κατατρώγουν με κάθε νεροποντή. Οι φωτογραφίες – , φανερώνουν το πρόβλημα, καθώς όπως φαίνεται οι τοίχοι είναι μούσκεμα από την υγρασία και φουσκωμένοι από τη διάβρωση.

Πηγή: Pelop.gr