Τουρισμός: Οι ειδικότητες με τη μεγαλύτερη ζήτηση

Ήδη πολλές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις έχουν ξεκινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να επανδρώσουν τις μονάδες τους με το καταλληλότερο προσωπικό

Υψηλό καταγράφεται αυτή την εποχή του έτους το ενδιαφέρον για αναζήτηση εργασίας στον κλάδο της φιλοξενίας, με τις περισσότερες αναζητήσεις στο διαδίκτυο να στρέφονται προς τις ειδικότητες της καμαριέρας/καθαρίστριας και των υπαλλήλων γραφείου.

 

Ήδη πολλές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις έχουν ξεκινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να επανδρώσουν τις μονάδες τους με το καταλληλότερο προσωπικό. Με δεδομένη τη σοβαρή έλλειψη εργαζομένων στον κλάδο της φιλοξενίας και της εστίασης που σημειώθηκε μετά την πανδημία, οι ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις αναρτούν αγγελίες για προσωπικό για την καλοκαιρινή σεζόν σε όλα τα διαθέσιμα κανάλια, όπως στα social media και σε εξειδικευμένα πρακτορεία εξεύρεσης προσωπικού, παίρνουν μέρος σε σχετικές εκδηλώσεις ενώ διοργανώνουν και οι ίδιες Ημέρες Καριέρας.

Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους έχουν μπει στη διαδικασία αναζήτησης των διαθέσιμων θέσεων εργασίας. Όπως φαίνεται από έρευνα της Tourix, που εξειδικεύεται στο Digital Tourism Marketing, από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάρτιο κάθε έτους υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον. Αυτό ίσως εξηγείται από το ότι οι σταθεροί επαγγελματίες που εργάζονται σε θέσεις ξενοδοχείων αναζητούν και συνάπτουν συμβόλαια από νωρίς μέσα στο έτος για την επερχόμενη σεζόν. Τον Απρίλιο παρατηρείται χαρακτηριστική μείωση των αναζητήσεων. Τον Μάιο, στην έναρξη της καλοκαιρινής σεζόν, παρατηρείται μεγάλη αύξηση των αναζητήσεων που συνήθως φτάνει σε κορυφαία επίπεδα κάθε έτους. Αυτή η τάση την συγκεκριμένη περίοδο ίσως εξηγείται από χρήστες που είναι πιο νεαρής ηλικίας (όπως φοιτητές) και που αναζητούν last-minute εργασία για σεζόν, με σκοπό μια πιο ευκαιριακή απασχόληση. Από τον Ιούνιο και έπειτα, παρατηρείται χαμηλή ένταση των αναζητήσεων, η οποία ανακάμπτει σε μέτριο όμως επίπεδο από Σεπτέμβριο μέχρι Νοέμβριο. Τον Δεκέμβριο ο όγκος αναζητήσεων κινείται σε αρκετά χαμηλά επίπεδα.

 

 

Διαβάστε περισσότερα στο powergame.gr