Τουρισμός: Δωρεάν test σε όλους όσοι έρχονται στην Ελλάδα για διακοπές

Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Οι επόμενες κινήσεις που θα ακολουθήσουν με το άνοιγμα του τουρισμού.

 

 

Η κυβέρνηση, το υπουργείο Τουρισμού και οι αρμόδιες Αρχές βρίσκονται σε ετοιμότητα και έχουν εκπονήσει σχέδιο με σαφή στόχο να νιώσουν ασφάλεια με τον ερχομό τους στη χώρα μας οι τουρίστες.

 

 

Το «καλωσόρισμα» στους ξένους επισκέπτες, ωστόσο πρέπει να συνδυαστεί και  με την ασφάλεια των πολιτών και την προστασία της δημόσιας Υγείας.

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα διαγνωστικά τεστ που θα γίνονται στους τουρίστες κατά την άφιξή τους στη χώρα, είτε πρόκειται για rapid test, είτε για self test, θα είναι δωρεάν.

 

 

Η συζήτηση που βρίσκεται σε εξέλιξη, ανάμεσα σε tour operators, παρόχους υπηρεσιών υγείας και κρατικές Αρχές έχει να κάνει με το ποιος θα καλύψει το κόστος των διαγνωστικών ελέγχων.

 

 

Σε κάθε περίπτωση αυτό είναι κάτι που θα ξεκαθαρίσει μέσα στις επόμενες μέρες, όταν ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες για την επανεκκίνηση στον Τουρισμό.

 

 

Πάντως, η κυβέρνηση θέλει να διπλασιάσει τον περσινό αριθμό των τουριστικών αφίξεων, φτάνοντας στο 50% του 2019. Προκειμένου να προσεγγιστεί αυτός ο στόχος, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης έχει αποδυθεί σε αγώνα δρόμου με συνεχή ταξίδια που πραγματοποιεί για να πείσει τους πιθανούς τουρίστες της χώρας μας ότι μπορούν να κάνουν στην Ελλάδα διακοπές με ασφάλεια. Το προηγούμενο διάστημα ταξίδεψε στη Ρωσία, στη Ρουμανία, στη Σερβία, στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Γερμανία. Ενώ ακολουθούν λίαν προσεχώς επισκέψεις στη Βρετανία, στη Γαλλία, στην Ισπανία και τη Σαουδική Αραβία.