Κοινωνικός Τουρισμός: Σαν τη Χαλκιδική και την Εύβοια δεν… έxει

Πάνω από 39.000 επιταγές κοινωνικού τουρισμού για διακοπές έως τις 31 Ιουλίου - Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί

Η Εύβοια, η Χαλκιδική, η Αργολίδα, η Πρέβεζα και η Λευκάδα είναι οι δημοφιλέστεροι προορισμοί για την πλειονότητα των 39.546 επιταγών του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού που ενεργοποιήθηκαν σε τουριστικά καταλύματα της χώρας τον Ιούνιο.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ιδιαίτερα ενισχυμένο και ελκυστικό, τόσο για τους δικαιούχους όσο και για τους παρόχους, καθώς χαρακτηρίζεται από μειωμένη ή μηδενική ιδιωτική συμμετοχή για τους δικαιούχους στο κόστος της διανυκτέρευσης στα τουριστικά καταλύματα και αυξημένες τιμές επιδότησης στους παρόχους.

Τι προβλέπεται

Οι διακοπές με το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2022-2023 μπορούν να πραγματοποιηθούν έως τις 31 Ιουλίου 2023.

● Οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν από το «Μητρώο Παρόχων» της ΔΥΠΑ, κατόπιν απευθείας συνεννόησής τους με τον πάροχο.
● Ειδικά για καταλύματα σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και στον Νομό Έβρου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή, ενώ στα καταλύματα των Δήμων Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας της Β. Εύβοιας αλλά και της Σάμου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις εντελώς δωρεάν. ● Εκτός από τη διαμονή σε τουριστικά καταλύματα επιδοτούνται και ακτοπλοϊκά εισιτήρια.
● Η συμμετοχή της γενικής κατηγορίας των δικαιούχων ανέρχεται σε 25%, των πολυτέκνων σε 20%. Για ΑμεΑ τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.

*Αντώνης Βασιλόπουλος/Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Απογευματινή την Τετάρτη 5 Ιουλίου