Κικίλιας: Ο τουρισμός είναι το 25% του ΑΕΠ της χώρας

«Δεν έχει σταματήσει να υπάρχει τουριστική δραστηριότητα στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στον εμπορικό κόσμο, στην μέση ελληνική οικογένεια, στους μικρομεσαίους»

Στην ανάπτυξη του τουρισμού και στις φετινές προσδοκίες αλλά και στις εκλογές αναφέρθηκε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας.

 

Σχετικά με την αύξηση που αναμένεται να έχει ο τουρισμός τη φετινή χρονιά, είπε: «Πρέπει να στηρίζουμε την ελληνική οικογένεια και το βλέπουμε αυτό με τον ελληνικό τουρισμό τα τελευταία χρόνια. Ήμασταν γεμάτοι από το Πάσχα των Καθολικών, τις Απόκριες, την 25η Μαρτίου, τα Χριστούγεννα. Δεν έχει σταματήσει να υπάρχει τουριστική δραστηριότητα στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στον εμπορικό κόσμο, στην μέση ελληνική οικογένεια, στους μικρομεσαίους. Η τουριστική περίοδος έχει ξεκίνησε από τις αρχές Μαρτίου. Για εμάς πολύ πιο νωρίς. Η πρώτη πτήση ήρθε στη Ρόδο στις 11 Μαρτίου, αρχές Μαρτίου στην Κρήτη, αύξηση 20% στην κρουαζιέρα δεν έχει σταματήσει από τον Ιανουάριο. Η πρώτη πτήση απευθείας από Αμερική, 10 πτήσεις απευθείας από τον Καναδά από 1η Μαΐου, πέντε είναι τώρα μέσα στον Απρίλιο. Άνοιξε η Κίνα και η Αυστραλία που ήταν κλειστές αγορές για εμάς».

«Είμαστε στις πρώτες προτιμήσεις σε πολλές χώρες της Ευρώπης, έχουμε νέες αγορές από τη Μέση Ανατολή, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Σαουδική Αραβία. Το στοίχημά μας είναι πλέον και η Ινδία. Ο τουρισμός μας δεν είναι κάτι έξω από την οικονομία είναι η βαριά μας οικονομία, είναι το 25% του ΑΕΠ της χώρας. Από αυτό στηριζόμαστε και έχουμε υπερπλεονάσματα όλη η ελληνική κοινωνία. Στηρίξαμε την πολιτεία στις περιόδου κρίσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας στο Mega.