«Αποθέωσε» την Ίο η Haaretz: Είναι το ιδανικό νησί για τους νέους, αλλά και όσους αισθάνονται νέοι

Τι αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα της Ισραηλινής εφημερίδας

Εκτενές αφιέρωμα στο «νησί των νέων», την Ίο έκανε η Ισραηλινή εφημερίδα Haaretz, μία από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της χώρας.

 

 

«Η Ίος είναι το ιδανικό νησί για τους νέους, αλλά και όσους αισθάνονται νέοι!», αναφέρει, μεταξύ άλλων, στο αφιέρωμά της η εφημερίδα.

Το άρθρο που εντάσσεται στις πρωτοβουλίες του Γραφείου ΕΟΤ Ισραήλ με τη στήριξη του Δήμου Ιητών επιχειρεί να αποκαλύψει νέες πτυχές του προορισμού. Κάτω από το «πέπλο» της διασκέδασης, ο δημοσιογράφος «ανακαλύπτει» ανεκτίμητους ιστορικούς θησαυρούς, όπως τον Τάφο του Ομήρου και τον αρχαιολογικό οικισμό του Σκάρκου ηλικίας 5.000 ετών περίπου. Ειδική αναφορά γίνεται στην πεζοπορία, την ποδηλασία, την ιστιοπλοΐα και τις καταδύσεις, ως πηγές αναζωογόνησης εντός και εκτός της περιόδου τουριστικής αιχμής.

Με αφορμή το αφιέρωμα, ο δήμαρχος Ιητών, Γκίκας Γκίκας, επισημαίνει πως «γίνονται βήματα για την ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού και θεματικών προϊόντων όπως το Ios festival που μπορούν να συμβάλουν στην επιμήκυνση της σεζόν αλλά και στην διεύρυνση των αγορών ενδιαφέροντος για την Ίο. Άλλωστε, οι εφετινές επιδόσεις ήταν πολύ ενθαρρυντικές σε αυτή την κατεύθυνση».

Το πολυθεματικό φεστιβάλ Ios Festival πραγματοποιήθηκε μετά τα μέσα Αυγούστου για δεύτερη συνεχή χρονιά με πολλούς επώνυμους καλλιτέχνες, αλλά και δράσεις που έκαναν αίσθηση όπως το fashion workshop δημιουργικής ανακύκλωσης και ο βιωματικός περίπατος αρχιτεκτονικής. Σημειώνεται πως η Ίος φέτος είχε αύξηση-ρεκόρ στις ακτοπλοϊκές αφίξεις κατά 13,5% τον Σεπτέμβριο του 2022 σε σύγκριση με το 2019.