Το ψηφιακό δίπλωμα οδήγησης θα αντικασταστήσει το φυσικό – Η πιθανότητα να ισχύει η επίδειξή του και στο εξωτερικό

Τι αλλάζει στο δίπλωμα οδήγησης -Πώς θα οδηγούμε παντού μέσα από το smartphone

Σε αλλαγές θα προβεί το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης με σκοπό να αναγνωρίζεται το ψηφιακό δίπλωμα οδήγησης και εκτός της Ελλάδας.

Συγκεκιρμένα, το ψηφιακό πορτοφόλι gov.gr Wallet και η επίδειξη της ψηφιακής άδειας οδήγησης ισοδυναμεί με το αντίστοιχο φυσικό δίπλωμα (σε υλική μορφή), δεδομένο που στην πιθανότητα τροχονομικού ελέγχου δε θα υπάρχει κάνενα πρόβλημα με την επίδειξή του.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό, Κυριάκο Πιερρακάκη, η ισχύ που δεν έχει το εν λόγω ψηφιακό δίπλωμα στο εξωτερικό αναμένεται να αλλάξει, αναφέροντας πως: «Έχουμε έρθει σε επαφή με τις αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές και στόχος είναι να μπορέσουμε να κάνουμε αμοιβαία αναγνώριση των εκάστοτε ψηφιακών διπλωμάτων και ταυτοτήτων που έχει ο καθένας». Πρόσθεσε ότι τους επόμενους μήνες «το wallet θα μπορεί να αναγνωρίζεται σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα και να αναγνωρίζουμε και εμείς τα αντίστοιχα wallet των άλλων ευρωπαϊκών χωρών».

Mε το gov.gr wallet δίνεται η δυνατότητα δυνατότητα δημιουργίας, αποθήκευσης και ελέγχου των ψηφιακών εγγράφων των πολιτών, υποστηρίζοντας – πέρα από το δίπλωμα οδήγησης – τα δελτία ταυτότητας και τις Κάρτες Αναπηρίας. Τα ψηφιακά έγγραφα αυτά, εκδίδονται μέσω του gov.gr είναι πλήρως ισάξια με τα έγχαρτα έγγραφα, για κάθε νόμιμη χρήση εντός της Ελληνικής επικράτειας.