Το ΠΑ.ΜΕ. προαναγγέλλει πανελλαδική απεργία στις 26 Νοέμβρη

Oι συνδικαλιστικές οργανώσεις οργανώνουν τα επόμενα βήματά τους με σκοπό να νεκρώσουν οι χώροι δουλειάς την ερχόμενη Πέμπτη.

Εντείνουν τους ρυθμούς προετοιμασίας της απεργίας που έχουν προκηρύξει για τις 26 Νοέμβρη δεκάδες Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

 

Oι συνδικαλιστικές οργανώσεις οργανώνουν τα επόμενα βήματά τους με σκοπό να νεκρώσουν οι χώροι δουλειάς την ερχόμενη Πέμπτη.

 

Δεκάδες απεργιακές αποφάσεις από Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες

 

Προκήρυξη 24ωρης απεργίας στις 26 Νοέμβρη έχουν αποφασίσει τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας, Πειραιά και Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής καθώς και τα Εργατικά Κέντρα Πάτρας, Λάρισας, Ιωαννίνων, Άρτας, Θεσπρωτίας, Αγρινίου, Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, Εύβοιας, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς – Ιθάκης, Κορίνθου, Λαμίας, Λασιθίου, Λέσβου, Λευκάδας – Βόνιτσας, Σάμου, Φωκίδας, Νάουσας και η Γενική Συνέλευση των Αντιπροσώπων του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας.

 

Αποφάσεις για απεργία έχουν πάρει, επίσης, οι Ομοσπονδίες Οικοδόμων, Εργαζομένων Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών, Λογιστών (ΠΟΛ), Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, Εργαζομένων στο Φάρμακο (ΟΕΦΣΕΕ), Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ), Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή (ΠΟΜΕΕΑ), Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ), Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ (ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ), Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας (ΟΣΕΑΔΕ) και Εργαζομένων στο Θέαμα – Ακρόαμα (ΠΟΘΑ).

Οι εργαζόμενοι στις μεταφορές και στις αστικές συγκοινωνίες

 

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων προχωρούν στις 26 Νοέμβρη οι ναυτεργάτες. Αποφάσεις έχουν πάρει τα σωματεία «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΜΕΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ και ΠΕΝΗΗΕΝ.

 

Στις αστικές συγκοινωνίες της Αττικής, απεργία αποφάσισαν το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ (ηλεκτρικός) και το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (γραμμές 2 και 3).

 

Στο Δημόσιο

 

Στο Δημόσιο, 24ωρη απεργία την ίδια μέρα έχει αποφασίσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ. Απεργιακές αποφάσεις έχουν ήδη πάρει οι Ομοσπονδίες Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), Συλλόγων Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας (ΠΟΣΕΥΓ), Υπαλλήλων Υπουργείου Ανάπτυξης – τέως Βιομηχανίας – Ενέργειας – Έρευνας και Τεχνολογίας (ΟΣΥΒΕΤ), Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών (ΟΣΥΑΠΕ), Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΔΠΤΕ).

 

Στην απεργία καλούν η ΟΒΣΑ, η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών. Επίσης η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου (ΟΑΣΠΠ), η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Αιτωλοακαρνανίας,  η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων ν. Αρτας, το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας, το Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια Νομών Πελοποννήσου (ΣΕΕΝΠ), ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Καισαριανής, το Σωματείο Εργαζομένων στο Θέαμα – Ακρόαμα (ΣΕΘΕΑ), το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου.

 

Στους χώρους δουλειάς το απεργιακό κάλεσμα

 

Με το μοίρασμα της ανακοίνωσής του και τη συζήτηση με τους εργαζόμενους, με συνελεύσεις, εξορμήσεις και περιοδείες σε χώρους εργασίας του κλάδου συνεχίζεται η προετοιμασία του Συνδικάτου Τύπου και Χάρτου για την επιτυχία της απεργιακής κινητοποίησης. Ήδη έχουν πάρει απόφαση για συμμετοχή στην απεργία οι σωματειακές επιτροπές και οι συνελεύσεις των εργαζομένων στις επιχειρήσεις «Αφοί Βλάχου» και «Μπάρλα» στο Κορωπί. Η σχετική δράση θα συνεχιστεί μέχρι την τελευταία στιγμή, με πρόγραμμα εξορμήσεων και συνελεύσεις σε πολλούς χώρους εργασίας ακόμα.

Στην προκήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης για την Πέμπτη 26 Νοέμβρη προχώρησε με απόφασή του το Επιχειρησιακό Σωματείο Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στο εργοστάσιο της Λάρυμνας, δίνοντας συνέχεια στον αγώνα των εργαζομένων ενάντια στους διαλυτικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης για τη ΛΑΡΚΟ και συμμετέχοντας στην πανεργατική απεργία που έχουν προκηρύξει δεκάδες Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Σωματεία σε όλη τη χώρα. Την απόφαση του Σωματείου χαιρετίζει με ανακοίνωσή του το κλαδικό Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας, δηλώνοντας ότι θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις την επιτυχία και αυτής της κινητοποίησης, ως συνέχεια του 10μηνου αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ.

Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργιακή κινητοποίηση απευθύνει και η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών.