Θρίλερ με την συντριβή ελικοπτέρου του ΝΑΤΟ – Έρευνες με συνδρομή ελληνικών δυνάμεων

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για το ελικόπτερο του ΝΑΤΟ που συνετρίβη στο Ιόνιο χθες το βράδυ. Με το πρώτο φως της ημέρας στις επιχειρήσεις εντοπισμού συνδράμει και ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού της Ελλάδας.

Η διαταγή δόθηκε από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ μετά από αίτημα των ιταλικών αρχών και το ελικόπτερο θα μεταβεί στη στη θαλάσσια περιοχή περίπου 50 ναυτικά μίλια δυτικά της Κεφαλονιάς, ή 20 μίλια εντός του FIR Ρώμης, για να συμμετάσχει στις προσπάθειες να εντοπιστούν τα στελέχη των καναδικών ένοπλων δυνάμεων.
 
Το χρονικό 
Το ελικόπτερο -τύπου Sikorsky CH-124 Sea King- το οποίο είχε απονηωθεί από καναδική φρεγάτα που επιχειρούσε στην περιοχή, χάθηκε από τα ραντάρ σε απόσταση περίπου 85 χιλιομέτρων από την Κεφαλονιά και στην περιοχή του FIR Ρώμης, με αποτέλεσμα να σημάνει αμέσως συναγερμός τόσο στις ιταλικές όσο και τις ελληνικές αρχές.

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια αναφορά σε πιθανούς λόγους για τους οποίους το ελικόπτερο συνετρίβη, ενώ ούτε το ΝΑΤΟ έχει προβεί επίσημα σε κάποιο σχόλιο για το περιστατικό ή λεπτομέρειες για το τι πήγε στραβά.

Εκπρόσωπός του, ωστόσο, που επικαλούνται καναδικά ΜΜΕ επιβεβαίωσε τη συντριβή ελικοπτέρου από φρεγάτα υπό τη διοίκηση του ΝΑΤΟ, αλλά δεν έκανε λόγο για την ταυτότητα των στρατιωτικών μελών που επέβαιναν σε αυτό.