Θρίλερ με το 11μηνο βρέφος – Ποια σενάρια εξετάζουν οι Αρχές

ΘΑ ΕΞΕΤΑΣΤΟΥΝ ΑΛΛΑ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση ενός παιδιού μόλις 11 μηνών, από τη Συρία, το οποίο διακομίσθηκε νεκρό στο νοσοκομείο Παίδων, όπου και διαπιστώθηκαν ίχνη σεξουαλικής κακοποίησης.

Αστυνομικοί συνεχίζουν τους εξονυχιστικούς ελέγχους στο διαμέρισμα όπου διέμενε το άτυχο βρέφος στου Ζωγράφου μαζί με την οικογένειά του κι ένα ακόμα ζευγάρι.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, εντός της ημέρας αναμένεται να εξεταστούν από τον ιατροδικαστή δύο ακόμη παιδάκια, η δίδυμη αδελφή του και ένα αγοράκι 2,5 ετών.

Υπενθυμίζεται ότι το βρέφος διακομίστηκε με εγκεφαλίτιδα, από τον πατέρα του, στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, το πρωί της Κυριακής.

Όπως ανέφερε το ιατρικό ανακοινωθέν, έφτασε στο νοσοκομείο «άσφυγμο και απνοϊκό. Έγιναν άμεσα προσπάθειες ανάνηψης, οι οποίες δεν απέδωσαν».

Σύμφωνα με την πρώτη εξέταση του ιατροδικαστή, έφερε και σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει η πιθανότητα τα σημάδια που εντοπίστηκαν στο άψυχο κορμάκι του βρέφους να μην είναι αποτέλεσμα σεξουαλικής κακοποίησης αλλά να συνδέονται με τα προβλήματα υγείας που αυτό αντιμετώπιζε.

Σήμερα αναμένεται να γίνει η νεκροψία-νεκροτομή στο άτυχο κοριτσάκι, όπου θα δοθούν επίσημες και οριστικές απαντήσεις.

Οι αξιωματικοί της Αστυνομίας προσπαθούν να σχηματίσουν το προφίλ της οικογένειας που ήρθε στην Ελλάδα πριν από δύο χρόνια και από τότε ζει με την αρωγή ΜΚΟ.

Παράλληλα ψάχνουν το προφίλ του άλλου ζευγαριού που φιλοξενούσαν στο διαμέρισμα του Ζωγράφου, ώστε να διαπιστώσουν αν είχαν κάποια εμπλοκή στην υπόθεση.

Παράλληλα, εξετάζονται και οι υπεύθυνοι της συγκεκριμένης ΜΚΟ, ώστε να συγκεντρωθούν στοιχεία για την υπόθεση.

«Από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής διενεργείται προανάκριση σχετικά με τις συνθήκες θανάτου βρέφους 11μηνών από τη Συρία, το οποίο διακομίστηκε με εγκεφαλίτιδα σήμερα το πρωί από τον πατέρα του στο Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, ενώ σύμφωνα με τον ιατροδικαστή φέρει επιπλέον και σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης.

Στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής έχουν προσαχθεί οι γονείς του υπήκοοι Συρίας, που διαμένουν σε μισθωμένο, από πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων, διαμέρισμα στην περιοχή του Ζωγράφου και άλλο ένα ζευγάρι ομοεθνών τους, το οποίο φιλοξενείτο στο ίδιο διαμέρισμα.

Η προανάκριση εποπτεύεται από τον αρμόδιο Εισαγγελέα Ανηλίκων.

Το νοσοκομείο «Παίδων» δημοσίευσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Στις 16.02.2020 και ώρα 09.55 διεκομίσθη μέσω ΕΚΑΒ στο ΓΝΠΑ ‘Π. & Α. Κυριακού’ βρέφος θήλυ ηλικίας 11 μηνών, άσφυγμο και απνοϊκό. Έγιναν άμεσα προσπάθειες ανάνηψης, οι οποίες δεν απέδωσαν. Ενημερώθηκαν οι αστυνομικές αρχές και εκλήθη ιατροδικαστης.

Εκ της Διοίκησης»