Θρίλερ η εξαφάνιση της Βαλεντίν: «Αποκλείω τη διάπραξη αδικήματος» λέει ο δικηγόρος του πατέρα

«ΕΛΠΙΖΩ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ»

Σε θρίλερ εξελίσσεται η εξαφάνιση της μικρής Βαλεντίν.

Ο πατέρας της 7χρονης η οποία αγνοείται από τις 23 Δεκεμβρίου, όταν και χάθηκαν τα ίχνη της, κρατείται μετά από μαραθώνια κατάθεση και αναμένεται σήμερα το πρωί να οδηγηθεί στον εισαγγελέα. Ο δικηγόρος του πατέρα της Βαλεντίν, Βασίλης Νουλέζας δήλωσε ότι « συνεχίζει να εξετάζεται ως μάρτυρας για την εξαφάνιση της ανήλικης θυγατέρας του για δεύτερη συνεχή μέρα».

Ως προς τη δικογραφία που σχηματίστηκε εναντίον του σημείωσε ότι περιλαμβάνει «κατηγορίες για παράβαση του άρθρου 216 του Ποινικού κώδικα, δηλαδή για κατοχή πλαστών εγγράφων, τα οποία δεν αφορούν την άδεια διαμονής και το ταξιδιωτικό έγγραφο που έχει στην κατοχή του. Κατηγορείται, επίσης, για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών. Αναμένεται να δικαστεί στο αυτόφωρο τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών».

Σύμφωνα με τον ίδιο, μαζί με τον πατέρα κρατείται για δεύτερη μέρα και εξετάζεται για τέλεση αδικημάτων ένας ομοεθνής συγκάτοικός του, ενώ όσον αφορά στην εξαφάνιση της Βαλεντίν δεν υπάρχει καμία απολύτως πρόοδος.«Η Αστυνομία επικεντρώνει τις έρευνες της στην καταγγελία του ίδιου του πατέρα την προηγούμενη Παρασκευή σε τηλεοπτική εκπομπή. Εκεί, μεταξύ άλλων, ο πατέρας υποστήριξε ότι ενδεχομένως η πρώην σύντροφός του σχετίζεται με την εξαφάνιση της Βαλεντίν, καθώς βρίσκεται στο Παρίσι και μπορεί να έπεισε την μικρή να την ακολουθήσει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος του κατηγορούμενου, ενώ τόνισε πως εξετάζονται οι τηλεφωνικές κλήσεις του κινητού του πατέρα, αλλά και η σχέση του συμβάντος της εξαφάνισης με ΜΚΟ οι οποίες του είχαν προτείνει να δώσει το παιδί για υιοθεσία, πριν την εξαφάνιση.

«Αποκλείω κατηγορηματικά την διάπραξη αδικήματος σε ότι αφορά την ανήλικη Βαλεντίν, αλλά δεν μπορώ με απόλυτη βεβαιότητα να γνωρίζω τι προηγήθηκε της εξαφάνισης της. Ο ίδιος βρίσκεται σε πάρα πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση, στα όρια της κατάρρευσης. Ελπίζω ο πατέρας να καταθέσει την πλήρη αλήθεια και σύντομα να βρεθεί σώα και υγιής η μικρή Βαλεντίν», δήλωσε ενώ εξήγησε ότι δεν γνωρίζει αν για τα ίδια αδικήματα έχει σχηματιστεί ήδη κατηγορία εις βάρος του ομοεθνούς συγκατοίκου του πατέρας της 7χρονης.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες, στην μαραθώνια κατάθεσή του από το πρωί της Δευτέρας, στα γραφεία της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, ο πατέρας της 7χρονης Βαλεντίν δεν συνέδραμε με κάποιο καινούργιο στοιχείο.