Θεσσαλονίκη: Του έδωσαν και κατάλαβε την Τσικνοπέμπτη – Μαζεύτηκαν 50% περισσότερα σκουπίδια

Τσίκνα και των… γονέων στη Θεσσαλονίκη την Τσικνοπέμπτη! Το χάρηκαν τόσο πολύ οι Θεσσαλονικείς που τα σκουπίδια που μαζεύτηκαν στο κέντρο της πόλης ξεπέρασαν τους 150 τόνους!

Πρόκειται για σκουπίδια που συσσωρεύτηκαν στους πράσινους και μπλε κάδους στο ιστορικό – εμπορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, εξαιτίας της συμμετοχής χιλιάδων καρναβαλιστών στα υπαίθρια πάρτι και τα ψησίματα για τον εορτασμό της Τσικνοπέμπης.

Τα συνεργεία της καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης βγήκαν στους δρόμους χθες (16.02.2023) αργά το βράδυ, ενώ η επιχείρηση να «συμμαζευτεί» η πόλη από τα γλέντια θα συνεχιστεί και τις επόμενες ώρες.

«Υπήρχαν πελάτες μέχρι τις 8 το πρωί μέσα σε μαγαζιά στα Λαδάδικα και συνέχιζαν να διασκεδάζουν. Η παρουσία του κόσμου θύμιζε εικόνα όμοια με αυτή που καταγράψαμε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Και δεν συγκεντρώθηκαν κάτοικοι και επισκέπτες μόνο στο κέντρο, αλλά σε όλες τις δημοτικές κοινότητες.

Στο Επταπύργιο, στην Τούμπα και στη Χαριλάου, παντού ένα πάρτι», δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9Fm», ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του δήμου Θεσσαλονίκης, Κώστας Ιακώβου.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, το τονάζ που συγκεντρώθηκε μόνο από το ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης και ειδικότερα από τη Βασιλέως Ηρακλείου, την Ερμού, τα Λαδάδικα και τους γύρω δρόμους ήταν αυξημένο κατά 50 τόνους.

Συνολικά, από τη συγκεκριμένη περιοχή μαζεύτηκαν 150 τόνοι σκουπιδιών.

Μάστιγα η «πειρατεία» στους μπλε κάδους
Ο κ. Ιακώβου, στη διάρκεια της συνέντευξης, αναφέρθηκε και στο πρόβλημα της «πειρατείας» από τους μπλε κάδους, λέγοντας πως θα επιχειρηθεί να μπει «φρένο» στην κλοπή των ανακυκλώσιμων υλικών από τους «γυρολόγους», οι οποίοι με αυτοσχέδια καρότσια κλέβουν όσα θεωρούν ότι έχουν αξία και τα υπόλοιπα σκουπίδια τα αφήνουν διάσπαρτα στα πεζοδρόμια.

Όπως είπε, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, χθες, παρουσία υπηρεσιακών στελεχών της αντιδημαρχίας Καθαριότητας και Ανακύκλωσης και της Δημοτικής Αστυνομίας του δήμου Θεσσαλονίκης με τη νέα Διευθύντρια της Τροχαίας, Παρασκευή Παπαγεωργοπούλου, αποφασίστηκε να διενεργούνται επιπλέον έλεγχοι και να υπάρχει καλύτερος συντονισμός δυνάμεων. Θα ακολουθήσει ανάλογη συνάντηση με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή της Θεσσαλονίκης, Χρήστο Μπουλούμπαση.

«Εμείς βάλαμε τις βάσεις να υπάρξει συνεργασία όλων των διευθύνσεων του δήμου Θεσσαλονίκης με την ΕΛΑΣ ώστε να γίνονται τακτικότερα έλεγχοι και σε πιο αυστηρό πλαίσιο. Τέθηκε στο τραπέζι της σύσκεψης το ζήτημα που έχουμε επισημάνει ως αρμόδια αντιδημαρχία: έχουν γίνει δικαστήρια, μετά από δικές μας μηνύσεις, όπου αθωώθηκαν όλοι για κλοπιμαία ευτελούς αξίας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ιακώβου.