Quantcast

Θεσσαλονίκη: Σταματάει το σχολείο για το υπόλοιπο της χρονιάς ο 11χρονος που έπεσε θύμα bullying στον Εύοσμο

Σταματάει από το Δημοτικό σχολείο του Ευόσμου μέχρι να ολοκληρωθεί η φετινή σχολική χρονιά ο 11χρονος που, σύμφωνα με τις καταγγελίες των γονιών του, έχει πέσει επανειλημμένες φορές θύμα bullying και ξυλοδαρμού από συμμαθητές του

Σταματάει από το Δημοτικό σχολείο του Ευόσμου μέχρι να ολοκληρωθεί η φετινή σχολική χρονιά ο 11χρονος που, σύμφωνα με τις καταγγελίες των γονιών του, έχει πέσει επανειλημμένες φορές θύμα bullying και ξυλοδαρμού από συμμαθητές τους.

Αυτό έκαναν γνωστό σύμφωνα με το protothema.gr σήμερα το απόγευμα οι γονείς του 11χρονου μαθητή που, όπως ανέφεραν οι ίδιοι, έλαβαν αυτήν την απόφαση προκειμένου να τον προστατεύσουν και, παράλληλα, εξετάζουν το ενδεχόμενο να συνεχίσει την επόμενη σχολική χρονιά σε ιδιωτικό σχολείο, αν δεν αλλάξουν τα πράγματα.

Στη συνέχεια, ο πατέρας του 11χρονου, Αλέξανδρος Γιάντσης, περιέγραψε τα όσα βιώνει τα τελευταία δυόμιση χρόνια ο γιος του. «Το όλο θέμα έχει ξεκινήσει από το σχολικό bullying που ασκείται στον γιο μου τα τελευταία δυόμιση χρόνια. Οι μαθητές, οι γονείς και οι δάσκαλοι έχουν στραφεί εναντίον του και υπάρχουν άπειροι ξυλοδαρμοί εναντίον του από συμμαθητές του» τόνισε, προσθέτοντας πως αυτές οι επιθέσεις γίνονται με χτυπήματα στα πόδια και στο σώμα.

«Πριν από λίγο διάστημα φτάσαμε στο σημείο να τον μαχαιρώσουν στην δεξιά του ωμοπλάτη, εντός σχολικής μονάδας, εκτός σχολικού ωραρίου. Αυτοί που τον μαχαίρωσαν ήταν άτομα λίγο μεγαλύτερης ηλικίας, μαθητές γυμνασίου. Εγώ αντίκρισα ένα παιδάκι, μέσα στο σύνολο των παιδιών που ήταν εκεί εκείνη την ώρα. Το αντικείμενο με το οποίο μαχαίρωσαν τον γιο μου ήτανε μια φαλτσέτα η οποία έβγαινε μέσα από έναν σταυρό ο οποίος είχε μέγεθος περίπου 10 πόντους και από την κάτω μεριά του σταυρού υπήρχε μία λεπίδα, σαν φαλτσέτα» περιέγραψε ο πατέρας του 11χρονου.

Όπως είπε στη συνέχεια, μετά από αυτό το συμβάν το παιδί πήγε σπίτι με το τραύμα να είναι εμφανές ενώ σε ερώτηση του πατέρα για το που χτύπησε του ανέφερε πως χτύπησε σε ένα σίδερο στο σχολείο την ώρα που έπαιζε ποδόσφαιρο. Ο πατέρας τότε πήρε ένα σφυρί και πήγε προς τη σχολική μονάδα προκειμένου να εντοπίσει το σίδερο και να το διορθώσει προκειμένου να μην τραυματιστούν αλλά παιδιά, ωστόσο ο 11χρονος του αποκάλυψε στη διαδρομή πως τελικά τον είχαν μαχαιρώσει. Σύμφωνα με τον πατέρα, ο ίδιος τότε ειδοποίησε την αστυνομία η οποία έφτασε στο σπίτι και έγινε η καταγραφή του συμβάντος ενώ μετά από μερικές ημέρες κλήθηκαν στην ΓΑΔΘ.

«Καθημερινά ασκείται σχολική βία στο παιδί μου. Τον πραγματικό λόγο δεν μπορώ να τον καταλάβω ούτε και εγώ. Το παιδί μας λέει για μικρές καθημερινές φασαρίες, όμως το αποτέλεσμα είναι το υπερβολικό ξύλο το οποίο του δίνουν. Το παιδί έρχεται χτυπημένο στο σπίτι, με μελανιές στα πόδια και στα χέρια. Και σήμερα πήγαν να του βγάλουν τα γυαλιά για να του τα σπάσουν» είπε ο πατέρας του παιδιού, σημειώνοντας ότι έχει απευθυνθεί πάνω από 25 φορές τηλεφωνικά στο σχολείο και το έχει επισκεφτεί πάνω από επτά φορές προκειμένου να βρεθεί μια λύση με τον διευθυντή. Όπως λέει ο πατέρας του 11χρονου η κατάσταση αυτή συνεχίζεται για δυόμιση χρόνια και τα περιστατικά εκφοβισμού είναι πάμπολλα.

«”Δεν βλέπω, δεν ακούω, δεν γνωρίζω”, είναι η απάντηση του διευθυντή» λέει χαρακτηριστικά ο πατέρας, υπογραμμίζοντας ότι το θέμα θα πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας, Θανάσης Κοκονάς, «το τελευταίο χρονικό διάστημα γινόμαστε δεκτές αρκετών καταγγελιών που έχουν να κάνουν με σχολικό εκφοβισμό μέσα στα σχολεία”, τονίζοντας ότι είναι αναγκαίο επειδή οι εκπαιδευτικοί δεν μπορούν να χειριστούν αυτές τις καταστάσεις, να μπουν ειδικοί επιστήμονες στα σχολεία, όπως ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί οι οποίοι θα μπορέσουν να φτάσουν κοντά στους μαθητές και να λύσουν τέτοια προβλήματα».

«Δεν μπορεί να διαιωνίζονται ζητήματα εκφοβισμού μαθητών, ένα και δύο χρόνια και να φτάνουμε σε καταστάσεις που καταγγέλει ο γονιός του μαθητή ή να περιμένουμε να γίνουμε μάρτυρες άλλων καταστάσεων, όπως το περιστατικό με τον μαθητή στην Αθήνα», τόνισε ο κ. Κοκονάς.

«Δύο χρόνια πανδημίας και εγκλεισμού των μαθητών, βλέπουμε, δυστυχώς, πολλά βίαια περιστατικά να εμφανίζονται συνεχώς και να μην έχουν σταματημό οι καταγγελίες για πολλά σχολεία. Έχουμε επιθετικές συμπεριφορές από μαθητές, μέσα και έξω από το σχολείο», υπογράμμισε.