Quantcast

Θεσσαλονίκη: Πυρετώδεις οι προετοιμασίες για την Τσικνοπέμπτη – Υπαίθρια πάρτι και ρεζερβέ τραπέζια

Επίκεντρο του εορτασμού θα αποτελέσουν η Βασιλέως Ηρακλείου και οι γύρω δρόμοι, όπως και η ανακαινισμένη Αγορά Μοδιάνο

Στο φουλ βρίσκονται οι προετοιμασίες στα μεζεδοπωλεία, τα ψητοπωλεία, τις ταβέρνες και τις καφετέριες της Θεσσαλονίκης για τον εορτασμό της Τσικνοπέμπτης. που ο κόσμος αναμένεται να ξεπεράσει κάθε προσδοκία με βάση τις προβλέψεις των μετεωρολόγων για άνοδο της θερμοκρασίας και την επιστροφή στην κανονικότητα μετά την πανδημία του κορωνοϊού.

όσο τα εστιατόρια, όσο και αρκετά καφέ – μπαρ ετοιμάζουν εξωτερικά ψησίματα από τις μεσημεριανές ώρες με μουσική και χορό, ενώ ήδη υπάρχουν ενδιαφερόμενοι που έχουν προνοήσει από νωρίς να «καπαρώσουν» ένα τραπέζι για να γιορτάσουν με την παρέα τους την ημέρα των κρεατοφάγων.

Επίκεντρο του εορτασμού θα αποτελέσουν η Βασιλέως Ηρακλείου και οι γύρω δρόμοι, όπως και η ανακαινισμένη Αγορά Μοδιάνο που θα ανάψει τις απαραίτητες φουφούδες επί της οδού Ερμού.

Πέρα όμως από το παραδοσιακό ψήσιμο, η Αγορά θα ενώσει δυνάμεις με το Street Outdoors με σκοπό να απολαύσουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες ένα πάρτι που θα ξεκινήσει από τις 4 το απόγευμα και θα διαρκέσει έως τις 12 τα μεσάνυχτα.

Ο επιχειρηματίας, Σταύρος Σωτηρούδης, με καταστήματα εστίασης τόσο στα ανατολικά, όσο στο κέντρο και δυτικά της Θεσσαλονίκης ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ πως «η ζήτηση είναι ιδιαίτερα μεγάλη. Στο κατάστημα του κέντρου τέτοιες μέρες δεν κάνουμε κρατήσεις, καθώς θα επιχειρήσουμε να εξυπηρετήσουμε όσο το δυνατό περισσότερους πελάτες που θα θελήσουν να τηρήσουν το έθιμο. Αντίθετα, στο εστιατόριο μας στη δυτική είσοδο της πόλης σχεδόν το 100% των τραπεζιών είναι ήδη ρεζερβέ».

Το σουβλάκι, ο «βασιλιάς» της ψησταριάς

Το σουβλάκι, είτε χοιρινό, είτε κοτόπουλο, είναι ο «βασιλιάς» του ψησίματος και αποτελεί το «Νούμερο 1» στις προτιμήσεις των καταναλωτών. Και οι κρεοπώλες της Θεσσαλονίκης εκτιμούν πάντως πως τη φετινή χρονιά θα υπάρχει αύξηση τόσο στις πωλήσεις των κρεάτων όσο και στα εξωτερικά ψησίματα και αυτό λόγω του πολύ καλού καιρού και της διάθεσης του κόσμου να επιστρέψει σε παλιές, προ πανδημίας, συνήθειες.

«Οι παραγγελίες ξεκίνησαν δειλά δειλά, ωστόσο, οι ‘Ελληνες ακόμη και στα ψησίματα με την παρέα τους είμαστε της τελευταίας στιγμής. Οι σύλλογοι και τα σχολεία έχουν προνοήσει για τις προμήθειες. Εκτιμούμε όμως πως θα υπάρξει αύξηση στις πωλήσεις των κρεάτων φέτος για τους εξής δύο λόγους: τον πολύ καλό καιρό συγκριτικά με πέρσι και την απελευθέρωση όλων των μέτρων του κορονοϊού», δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κρεοπωλών Θεσσαλονίκης, Νίκος Μπαλαμπανίδης.

«Είναι δύσκολο να εκτιμήσουμε τις ποσότητες που θα πουληθούν, το σίγουρο είναι πως υπάρχει πλήρης επάρκεια στην αγορά αφού οι διακινητές μας προμηθεύουν καθημερινά με κρέατα. Την τιμητική του έχει το σουβλάκι, ακολουθούν με μεγάλη ζήτηση η παντσέτα και το λουκάνικο, όπως επίσης τα σουτζουκάκια. Τεμάχια που μπορούν να ψηθούν εύκολα και γρήγορα και είναι βολικό να φαγωθούν από την παρέα», συμπληρώνει ο πρόεδρος των κρεοπωλών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ