Θεσσαλονίκη: Πάγωμα των τελών χρήσης κοινόχρηστων χώρων για το 2023 ανακοίνωσε ο Ζέρβας

Η απόφαση αυτή μέσα στο δύσκολο οικονομικά περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί συνολικά για τους δήμους, δεν είναι ούτε εύκολη ούτε αυτονόητη ανέφερε

Το πάγωμα των τελών χρήσης κοινόχρηστων χώρων για το 2023, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, στην κεντρική τοποθέτησή του στην αποψινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Όπως είπε ο δήμαρχος, η απόφαση αυτή μέσα στο δύσκολο οικονομικά περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί συνολικά για τους δήμους σε ολόκληρη τη χώρα, δεν είναι ούτε εύκολη ούτε αυτονόητη.

«Εντάσσεται στη λογική που υπηρετούμε από την πρώτη ημέρα: πρώτα ο πολίτης, πρώτα ο δημότης, πρώτα η πραγματική οικονομία και οι δουλειές των ανθρώπων», τόνισε ο κ. Ζέρβας, συμπληρώνοντας ότι πέραν των μηδενικών αυξήσεων φέτος και των μειώσεων κατά 5% πέρυσι στα τέλη χρήσης κοινόχρηστων χώρων, προχωρά και σε σειρά διευκολύνσεων και εκπτώσεων.

Ο δήμαρχος, εξάλλου, υπενθύμισε ότι τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού έχουν μειωθεί στην τριετία κατά 30% οριζόντια για όλους.