Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική παρέμβαση μετά από καταγγελία σε καθηγητή λυκείου για ανάρμοστη συμπεριφορά

Αναμένεται να διερευνηθεί εάν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της κατάχρησης ανηλίκων, της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας και της παράβασης καθήκοντος

Σε παρέμβαση εισαγγελέα οδήγησε η ανάρμοστη συμπεριφορά καθηγητή μετά από καταγγελία μαθητών και μαθητριών του 1ου ΓΕΛ Πανοράματος Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο της έρευνας αναμένεται να κληθούν να καταθέσουν τόσο οι καταγγέλλοντες όσο και οι γονείς τους, αλλά και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, μεταξύ αυτών και ο καταγγελλόμενος καθηγητής.

Με ανακοίνωσή τους, οι μαθητές της Θεσσαλονίκης τον κατήγγειλαν – μεταξύ άλλων – ότι ο καθηγητής παρενοχλεί μαθήτριες εντός και εκτός του σχολικού περιβάλλοντος και γι’ αυτόν τον λόγο προχώρησαν σε κατάληψη.

Με εντολή εισαγγελέα παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας προς την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης της ΕΛ.ΑΣ. για να διερευνηθεί εάν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της κατάχρησης ανηλίκων, της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας και της παράβασης καθήκοντος, όλα σε βαθμό πλημμελήματος.