Θεσσαλονίκη: Δωρεάν ομάδα διαχείρισης άγχους & ψυχολογικής υποστήριξης από τον δήμο Νεάπολης – Συκεών

Η Ομάδα θα αποτελείται από 10-12 άτομα και θα είναι κλειστή για τα άτομα που θα δηλώσουν συμμετοχή, ενώ θα προηγηθεί ατομική συνέντευξη με τους ενδιαφερόμενους και τις ενδιαφερόμενες πριν την έναρξη της Ομάδας

Στο πλαίσιο των συνεχών πρωτοβουλιών και δράσεων για την ολόπλευρη στήριξη των δημοτών και κατοίκων και των οικογενειών τους, ιδιαίτερα, μάλιστα, σε μία ιδιαίτερα μακρά πιεσμένη και απαιτητική κοινωνικά, οικονομικά και υγειονομικά περίοδο, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών και η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής-Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, διοργανώνουν μία Ομάδα Διαχείρισης Άγχους και Ψυχολογικής Στήριξης, με δωρεάν συμμετοχή και με ευρύτερο στόχο την ενίσχυση της ψυχικής υγείας των συμμετεχόντων, που θα είναι αποκλειστικά κάτοικοι του δήμου.

Η Ομάδα θα αποτελείται από 10-12 άτομα και θα είναι κλειστή για τα άτομα που θα δηλώσουν συμμετοχή, ενώ θα προηγηθεί ατομική συνέντευξη με τους ενδιαφερόμενους και τις ενδιαφερόμενες πριν την έναρξη της Ομάδας. Την Ομάδα θα συντονίσουν οι Μάρω Βασσάρα, ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια, Αναπλ. Προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, και ο Γιάννης Καραμαρλίγκος, ψυχολόγος του Τμήματος. Οι συναντήσεις θα είναι δέκα, δίωρες και θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη 11 π.μ.-1 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων στο δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Στρ. Σαράφη1, 56626, Συκιές – δίπλα στο ΚΕΠ).

«Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν τρόποι για να διαχειριστούμε καλύτερα όσα μας δυσκολεύουν και να μην αφήνουμε την πίεση να μετατρέπεται σε χρόνιο άγχος», επισημαίνουν οι υπεύθυνοι της Ομάδας Διαχείρισης Άγχους και Ψυχολογικής Στήριξης, συμπληρώνοντας ότι «οι σύγχρονες ψυχολογικές προσεγγίσεις προτείνουν να δώσουμε έμφαση στην αυτογνωσία μας ώστε να κατανοήσουμε καλύτερα τις βαθύτερες αιτίες στις οποίες οφείλεται η υπερβολική πίεση που βιώνουμε, ενώ υπάρχουν τεχνικές και μέθοδοι με τις οποίες μπορούμε να αυξήσουμε την ψυχική μας ανθεκτικότητα ώστε να αντιμετωπίσουμε τα αγχογόνα γεγονότα της ζωής μας με μεγαλύτερη αυτοφροντίδα».

Όπως σημειώνουν, «σκοπός μας είναι μέσα από ομιλίες, συζήτηση και βιωματικές ασκήσεις να αναδείξουμε εκείνους τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να φροντίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας. Θεματικές: Άγχος, στρες και φόβος: αναγνώριση και αξιολόγηση των καταστάσεων που μας δημιουργούν άγχος. Ποιοι είναι οι ψυχολογικοί μηχανισμοί που μας επιβαρύνουν; Πώς μπορώ να διαχειριστώ καλύτερα το άγχος και να βελτιώσω την καθημερινότητά μου; Φροντίζω τον εαυτό μου και προάγω την ψυχική μου υγεία μακροπρόθεσμα».