Θεσσαλονίκη – Άλκης Καμπανός: Συγκίνησε ο πατέρας του στην εκδήλωση για την ονοματοδοσία οδού προς τιμήν του – «Ο γιος μου θυσία για ένα νέο ξεκίνημα» (Βίντεο)

«Ποτέ ξανά να μην έχουμε τέτοιες τραγωδίες, ποτέ ξανά να μην έχουμε τετοια θυματα», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας

Έντονη συγκίνηση επικράτησε επί της οδού Γαζή, στη Θεσσαλονίκη, στον δρόμο που άφησε την τελευταία του πνοή ο 19χρονος Άλκης Καμπανός.

 

Από σήμερα η μοιραία οδός ονομάζεται «Αλκιβιάδη Καμπανού» προς τιμήν του αδικοχαμένου νεαρού.

Το παρών στην εκδήλωση ονοματοδοσίας έδωσαν δεκάδες πολίτες, οι γονείς του Άλκη, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας και φίλαθλοι του Άρη.

«Ήθελα να ευχαριστήσω και τον κ. Ζέρβα και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση για την απόφαση αυτή. Η θυσία του Άλκη ας αποτελέσει ένα νέο ξεκίνημα για τον αθλητισμό μας με καθόλου βία και καθόλου θύματα», δήλωσε ο πατέρας του 19χρονου, που βρίσκεται στο σημείο δολοφονίας για δεύτερη φορά.«Όπως καταλαβαίνεται είναι πολύ δύσκολο», ανέφερε, εμφανώς συγκινημένος, συμπληρώνοντας πως η παρουσία του κόσμου στο σημείο «του δίνει κουράγιο».

Ο κ. Ζέρβας, μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ δήλωσε πως «ο Άλκης χάθηκε με βίαιο τρόπο [..] Δικό μας χρεος είναι να κραταμε την παρουσία του ζωντανή, αυτο το σημειο να θυμίζει για πάντα την ύπαρξη του και τον τρόπο που χάθηκε [..] Ποτέ ξανά να μην έχουμε τέτοιες τραγωδίες, ποτέ ξανά να μην έχουμε τετοια θυματα».

Υπενθυμίζεται ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης αποφάσισε να μετονομαστεί η οδός Γαζή σε «Αλκιβιάδη Καμπανού», εγκρίνοντας το αίτημα που είχε κατατεθεί από τον Α.Σ. Άρης, μέσω επιστολής προς τον δήμο Θεσσαλονίκης.