Θέρμανση: Σε ένα μήνα 16 άνθρωποι κάηκαν προσπαθώντας να ζεσταθούν

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία από την πυροσβεστική για τους θανάτους συμπολιτών μας που οφείλονται σε πυρκαγιά που ξέσπασε στα διαμερίσματά τους στην προσπάθειά τους να εξασφαλίσουν θέρμανση

Η ενεργειακή κρίση και η έκρηξη των τιμών σε ρεύμα και καύσιμα απειλεί να επαναφέρει τις τραγικές καταστάσεις όπου συμπολίτες μας χάνουν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να ζεστάνουν το διαμέρισμά τους. Η περίοδος των μνημονίων σημαδεύτηκε από ανάλογα τραγικά περιστατικά, όπου η αδυναμία των πολιτών να εξασφαλίσουν θέρμανση στο σπίτι τους οδήγησε στην επανεμφάνιση μαγκαλιών ή άλλων θερμαντικών μέσων που αποδείχτηκαν πολλές φορές θανατηφόρα.

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που έρχονται από την πυροσβεστική για το διάστημα από τις 20 Νοεμβρίου έως 20 Δεκεμβρίου. Στην περίοδο αυτή έχουν καταγραφεί 16 θάνατοι από φωτιές σε διαμερίσματα με πιθανότερη αιτία εκδήλωσης των πυρκαγιών τα θερμαντικά σώματα που χρησιμοποιούσαν. Τα περισσότερα θύματα είναι ηλικιωμένοι, ενώ στον τραγικό απολογισμό των θυμάτων περιλαμβάνονται και τα δύο παιδιά 12 και 13 ετών στο Καματερό που κάηκαν στο δωμάτιο όπου κοιμόντουσαν όταν ξέσπασε φωτιά από την ξυλόσομπα. Μόνο σήμερα, ο αριθμός των θυμάτων ανέρχεται σε τέσσερα άτομα.