Θέμα TL: Η Αθήνα ετοιμάζεται πιο νωρίς από ποτέ για τα Χριστούγεννα (Φωτο – Βίντεο)

Γέμισε αστέρια και λαμπιόνια η Βασιλίσσης Σοφίας

Αντώνης Χρυσουλάκης

Πιο γρήγορα από κάθε άλλη χρονιά ξεκίνησε ο στολισμός της Αθήνας.

Λίγες εβδομάδες έμειναν μέχρι τα Χριστούγεννα και κάτι έχει αρχίσει να αλλάζει στην πρωτεύουσα.

Οι περαστικοί που διασχίζουν την Βασιλίσσης Σοφίας έχουν ξεκινήσει να παρατηρούν τα πρώτα χριστουγεννιάτικα στολίδια. Πρόκειται για αστέρια τα οποία με το άναμμά τους θα σημάνουν το ξεκίνημα της εορταστικής περιόδου.

Τα συνεργεία του δήμου από τις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας φρόντισαν να τοποθετήσουν τα αστραφτερά στολίδια κατά μήκος της λεωφόρου προκειμένου να δημιουργήσουν το κατάλληλο χριστουγεννιάτικο κλίμα για τους πολίτες και τους περαστικούς. Οι γιορτές των Χριστουγέννων είναι η κατάλληλη ευκαιρία για την πόλη να βρει τον χαμένο από την πανδημία εαυτό της.

Το Timeline.gr βρέθηκε στους δρόμους του κέντρου και κατέγραψε τις όμορφες εικόνες. Σχεδόν σε κάθε μια κολόνα υπάρχει μια φωτεινή «γιρλάντα» από αστέρια, η οποία συνδέεται με την απέναντι μεριά.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο: 

Χριστούγεννα Αθήνα

Χριστούγεννα Αθήνα

 

 

Χριστούγεννα Αθήνα

Χριστούγεννα Αθήνα

Χριστούγεννα Αθήνα

Χριστούγεννα Αθήνα

Χριστούγεννα Αθήνα

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, σε ανάρτησή του στο Facebook μίλησε για αυτή την ενέργεια του δήμου λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «Η Αθήνα, φέτος, στολίζεται πιο νωρίς από ποτέ και ετοιμάζεται να υποδεχθεί την πιο όμορφη περίοδο του χρόνου». Και συνεχίζει: «Τα Χριστούγεννα είναι χαρά. Είναι αγάπη, είναι αισιοδοξία, είναι ομορφιά. Έχουμε ανάγκη το φως τους».

Με αυτόν τον τρόπο ο κ. Μπακογιάννης πέρασε το μήνυμα ότι οι φετινές γιορτές δεν θα έχουν καμία σχέση με πέρυσι.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Μπακογιάννη:

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δήμος της Αθήνας θα δώσει ιδιαίτερο βάρος στο στολισμό του κέντρου προκειμένου να δημιουργήσει την κατάλληλη εορταστική ατμόσφαιρα και να τονώσει την εμπορική κίνηση των εμπορικών καταστημάτων.

Οι στολισμοί όμως δεν θα περιοριστούν μονάχα στο κέντρο, καθώς διάφορα στολίδια θα τοποθετηθούν σε όλες σχεδόν τις γειτονιές της Αθήνας.