Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Στο Τατόι Άννα-Μαρία, Νικόλαος, Τατιάνα, Φίλιππος και Σοφία για επιθεώρηση των προετοιμασιών (Βίντεο)

Ποιοι αναμένεται να παρευρεθούν στην κηδεία

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στο Τατόι για την ταφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου που θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα.

 

Ειδικότερα, τα μέλη της οικογένειάς του Κωνσταντίνου έφτασαν στο Τατόι, συνοδεία αστυνομικής δύναμης και η κεντρική πύλη του κτήματος έκλεισε σε κάμερες και δημοσιογράφους, για να επιθεωρήσουν το χώρο.

 

Ποιοι συγγενείς του Κωνσταντίνου έφτασαν στο Τατόι

 

Συγκεκριμένα, στο Τατόι έφτασαν πρώτοι η σύζυγος του εκλιπόντα, Άννα -Μαρία , ο γιός του Νικόλαος με τη σύζυγό του Τατιάνα Μπλάντνικ, ο μικρότερος γιος του Φίλιππος καθώς και η βασιλομήτωρ της Ισπανίας Σοφία.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά, ο τέως βασιλιάς, μετά την τελετή που θα ψαλεί στη Μητρόπολη Αθηνών θα ταφεί δίπλα στους γονείς του, τον πατέρα του Παύλο και τη μητέρα του Φρειδερίκη, που ετάφη τελευταία στο Τατόι το 1981, όπως ήταν και η προσωπική του επιθυμία.

 

 


Ποιοι θα παρευρεθούν στην κηδεία

Εκτός του πρώτου συγγενικού βαθμού κύκλου του Κωνσταντινου, στην κηδεία αναμένεται να παραστούν και μέλη βασιλικών οικογενειών της Ευρώπης.

Αναμένεται στην Αθήνα εκπρόσωπος της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας χωρίς ακόμη να είναι σίγουρο το ποιος, με το πιθανότερο σενάριο να θέλει την πριγκίπισσα Αννα να είναι αυτή που θα παρευρεθεί στην κηδεία.

Πέρα από τη βασιλομήτορα της Ισπανίας Σοφία, αδελφή του Κωνσταντίνου, στην κηδεία ενδέχεται να παρευρεθούν και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας της Ισπανίας, με το ενδεχόμενο να έλθει στην Αθήνα ο βασιλιάς Φίλιππος (ανιψιός του Κωνσταντίνου) να είναι ακόμη ανοιχτό.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραστεί και ο πρώην βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος που τα τελευταία χρόνια ζει στο Αμπου Ντάμπι.

Ακόμη, αναμένεται εκπρόσωπος της βασιλικής οικογένειας της Δανίας, αλλά και των χωρών των Βαλκανίων, Ρουμανίας, Σερβίας και Βουλγαρίας με τις οποίες η οικογένεια του Κωνσταντίνου διατηρούσε στενές σχέσεις.