Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Πότε επιστρέφουν τα παιδιά του στην Αθήνα – Οι προετοιμασίες για το μνημόσυνο

Το μνημόσυνο στην Ελλάδα θα τελεστεί την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου

Στη Νέα Υόρκη επέστρεψε ο Παύλος, μετά από μια μακρά περίοδο παραμονής του στην Ελλάδα, αφού αποχαιρέτησε τον πατέρα του τέως βασιλιά Κωνσταντίνο, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών.

Αν και τα αρχικά δημοσιεύματα ήθελαν τον Παύλο και τη Μαρί Σαντάλ να αναζητούν σπίτι στην Ελλάδα, αυτό δεν ισχύει, σύμφωνα με όσα δήλωσαν στα ΜΜΕ πρόσωπα από τον κύκλο του ζευγαριού.

Το ζευγάρι, που ζει κυρίως στη Νέα Υόρκη, πέρασε μεγάλο χρονικό διάστημα στην Αθήνα, για να στηρίξει τη μητέρα του Παύλου, Άννα-Μαρία.

Όλες οι λεπτομέρειες για το μνημόσυνο του τέως

Ο Παύλος ξεκαθάρισε ότι δεν θα δώσει συνεντεύξεις, ούτε θα κάνει δηλώσεις μέχρι το 40ήμερο μνημόσυνο για τον θάνατο του βασιλιά Κωνσταντίνου, καθώς όλοι τους βρίσκονται σε περίοδο πένθους, σύμφωνα με τον Ανδρέα Μέγο, ο οποίος είναι παλιός συνεργάτης του γραφείου της πρώην ελληνικής βασιλικής οικογένειας.

Ο ίδιος αποκάλυψε με ανάρτησή του στο instagram ότι το μνημόσυνο του τέως θα τελεστεί την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου στον Μητροπολιτικό Καθεδρικό Ναό Αθηνών, όπου τελέστηκε και η νεκρώσιμος ακολουθία. Στη συνέχεια, θα τελεστεί τρισάγιο στον τάφο του στο Τατόι.

Ο κ. Μέγος ανέφερε ότι θα γίνει και δεύτερο μνημόσυνο στο Λονδίνο, με παρόντα όλα τα μέλη της οικογένειας, κάτι που σημαίνει ότι εκεί είναι πιθανό να δούμε τον βασιλιά Κάρολο, ο οποίος είναι δεύτερος ξάδερφος του αείμνηστου Κωνσταντίνου, και τον Πρίγκιπα της Ουαλίας, που είναι ένα από τα βαφτιστήρια του τέως.

Ωστόσο, δεν έχει διευκρινιστεί η ημερομηνία της τελετής στο Λονδίνο.

Ακόμα, ένας βασιλικός βοηθός επιβεβαίωσε στο δανέζικο Billed Bladet ότι η Άννα Μαρία δεν έχει καμία πρόθεση να φύγει από την Αθήνα, μετά τον θάνατο του συζύγου της.

Όσο για τον Παύλο, φέρεται να έχει σκοπό να μοιράζει τον χρόνο του μεταξύ Νέας Υόρκης, Λονδίνου και Ελλάδας, για να είναι κοντά στη μητέρα του, Άννα-Μαρία.

Η περιουσία των 2,5 δισεκατομμυρίων

Η σύζυγός του Παύλου, Μαρί Σαντάλ, έχει πολλές επαγγελματικές υποχρεώσεις, καθώς έχει τη δική της επιχείρηση παιδικών ρούχων, ενώ ασχολείται και με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του πάμπλουτου πατέρα της, οπότε μια μετακόμιση στην Ελλάδα δεν θα ήταν εφικτή.

Η συνολική περιουσία της οικογένειας ανέρχεται σε 2,5 δισεκατομμύρια και το ζεύγος έχει στην ιδιοκτησία του ακίνητα στη Βρετανία, τις Μπαχάμες και τη Νέα Υόρκη.

Μάλιστα, κατά την ανακαίνιση του σπιτιού τους πριν από τη μεγάλη μετακόμισή τους από το Λονδίνο στο Μανχάταν, η Μαρί Σαντάλ συνεργάστηκε με τον σχεδιαστή εσωτερικών χώρων Φρανσουά Κατρούξ, για να εκπληρώσει το όραμά της.

«Είναι ένα πολύ εντυπωσιακό κτίριο του 1913, αλλά ένιωσα ότι θα έπρεπε να απογυμνωθεί πολύ για να δείξω την πραγματική ομορφιά των ‘’οστών’’ του σπιτιού, τίποτα πολύ φασαριόζικο», έχει πει η ίδια.

Ακόμα, έχουν στην κατοχή τους εξοχική κατοικία στο πανάκριβο Σαουθάμπτον της Νέας Υόρκης, την οποίαν απέκτησαν έναντι 17.000.000 ευρώ. Πρόκειται για έπαυλη 1.200 τ.μ.

Στο Λονδίνο, το σπίτι του Παύλου και της Μαρί Σαντάλ βρίσκεται σε μία από τις αριστοκρατικότερες συνοικίες της πόλης, κοντά στην έπαυλη του Ρομάν Αμπράμοβιτς η οποία έχει αποτιμηθεί σε περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ.

Στη Βρετανία, όμως, διαθέτουν και δύο εξοχικές κατοικίες: Η πρώτη είναι ένας πύργος – κατοικία σε μια έκταση 32.000 στρεμμάτων στην κομητεία του Γιορκ. Η δεύτερη οικία βρίσκεται στο Κοτσγουόλντς.

Η Μαρία – Ολυμπία, κόρη του Παύλου και της Σαντάλ, μένει σε ένα ακριβό διαμέρισμα στο Σόχο, ενώ οι Παύλος και Μαρί Σαντάλ απέκτησαν πρόσφατα και ένα νέο εξοχικό καταφύγιο 1.200 τετραγωνικών μέτρων στα Χάμπτονς.