Τέμπη: «Μία η αταυτοποίητη σορός – Κανένα στοιχείο για την κοπέλα που αναζητείται», λέει η ιατροδικαστής (Βίντεο)

«Από την σορό έχει ληφθεί δείγμα DNA, δεν υπάρχει συγκριτικό, δηλαδή δεν τον αναζήτησε κανείς.»

Ο άνθρωπος που κλήθηκε να εξετάσει τις σορούς των νεκρών από τα Τέμπη, η ιατροδικαστής Ρουμπίνη Λεονταρή, μίλησε για όλα το τραγικό δυστύχημα και το δύσκολο έργο της αναγνώρισης. Η ίδια διευκρίνισε πως μένει άλλη μια σορός αταυτοποίητη, ενώ δεν έχει στοιχεία για την νεαρή κοπέλα που αναζητά η οικογένειά της.

 

Μιλώντας στην τηλεόραση του MEGA, η ιατροδικαστής κ. Λεοντάρη είπε για τα αταυτοποίητα DNA: «Πρόκειται για μια αταυτοποίητη σορό ανδρός, απλά επειδή δεν έχει δοθεί συγκριτικό DNA ώστε να ταυτοποιηθεί. Από την σορό έχει ληφθεί δείγμα DNA, δεν υπάρχει συγκριτικό, δηλαδή δεν τον αναζήτησε κανείς. Δεν είναι ο άνθρωπος από το Μπαγκλαντές, εκείνος έχει ταυτοποιηθεί, είναι μία άλλη σορός. Απλά υπάρχει και η οικογένεια που αναζητά το παιδί της και εμείς δεν έχουμε κάποιο στοιχείο γι’ αυτό».

Η ίδια είπε: «Δεν βρέθηκε η κοπέλα που αναζητείται, δεν έχουμε σορό. Το 57 ελέχθη από την πρώτη μέρα, διότι η μία σορός ήρθε σε δύο τμήματα. Η αστυνομία θεώρησε ότι είναι δύο διαφορετικές σοροί. Αυτή τη στιγμή έχουμε, 30 άνδρες – μαζί με την αταυτοποίητη σορό -, και 26 γυναίκες, σύνολο 56 ανθρώπους. Υπάρχει όμως και η οικογένεια που αναζητά το παιδί της δηλαδή 56 και 1 η κοπέλα που δεν βρέθηκε. Θέλω να πιστεύω ότι όλοι οι συγγενείς έχουν κάποιο στοιχείο από τον άνθρωπό της. Αν βρέθηκαν άνθρωποι στο σημείο της έκρηξης, σαφώς θα μπορούσαν και να μην βρεθούν στοιχεία από εκείνους. Η θερμοκρασία που αναπτύχθηκε, σύμφωνα με τις πληροφορίες της Πυροσβεστικής, στο σημείο που η φλόγα ήταν λευκή, ήταν περίπου 1000-1100 βαθμούς Κελσίου. Οπότε μπορείτε να καταλάβετε ότι όποιος βρέθηκε σε εκείνο το σημείο θα μπορεί και να μην βρεθεί».