Τέμπη: Κατατέθηκε η πρώτη μήνυση από θύμα – «Είναι απόπειρα ανθρωποκτονίας»

Δικηγόρος θύματος της σύγκρουσης τρένων στα Τέμπη κατέθεσε αγωγή σχετικά με την τραγωδία στα Τέμπη, την ώρα που ο εντολέας του παραμένει νοσηλευόμενος στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας

Δικηγόρος θύματος της σύγκρουσης τρένων στα Τέμπη κατέθεσε αγωγή σχετικά με την τραγωδία στα Τέμπη, την ώρα που ο εντολέας του παραμένει νοσηλευόμενος στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Ο δικηγόρος Γιώργος Μπαρτζώκης, μιλώντας στο Newsbomb.gr, τόνισε πως ο πελάτης του είναι στο γενικό νοσοκομείο Λάρισας ενώ υποστηρίζει πως θα πρέπει να υπάρξει κατηγορητήριο και για ενδεχόμενο δόλο σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, καθώς ο σταθμάρχης, που πήρε προθεσμία για την απολογία του, φαίνεται πως παραδέχθηκε το λάθος του.

«Καταθέσαμε σήμερα πρώτη δήλωση παράστασης για τη στήριξη κατηγορίας όπως ονομάζεται με βάση το άρθρο 67 του κώδικα ποινικής δικονομίας προκειμένου να είμαστε σε όλες τις διαδικασίες προανακρίσεως, ανακρίσεως και το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας που θα γίνει όταν έχει οριστικοποιηθεί όλη η δικογραφία», είπε ο κ. Μπαρτζώκης στο Newsbomb.gr.

«Εμείς κατηγορούμε τον σταθμάρχη και τους υπαίτιους που βάζουμε μέσα σε αυτούς και τον κλειδούχο που δεν διαπίστωσε το λάθος του σταθμάρχη αλλά και των τεσσάρων εταιρειών που συσχετίζονται με την μεταφορά του κοινού. Για επικίνδυνη σωματική βλάβη, για διατάραξη των συγκοινωνιών και βάζουμε και μία άλλη παράμετρο της απόπειρας ανθρωποκτονίας γιατί κόντεψε να πεθάνει ο πελάτης μου με ενδεχόμενο δόλο δηλαδή ότι γνώριζαν πως μπορεί με το να μην γυρίσει το κλειδί όπως ομολόγησε ο σταθμάρχης θα επέφερε σύγκρουση και ενδεχομένως τον θάνατο. Άρα μιλάμε για πολύ βαρύτερη ποινή», πρόσθεσε ο δικηγόρος του 42χρονου.

«Ο πελάτης μου βρίσκεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και συγκεκριμένα στην ορθοπεδική κλινική. Τον παρακολουθούν οι γιατροί. Είναι στεναχωρημένος γιατί σκοτώθηκαν 2 κοπέλες που ήταν δίπλα του. Βρίσκεται στο ίδιο δωμάτιο με άλλους τρεις τραυματίες», συμπλήρωσε.

«Στη διαδικασία της ανακρίσεως μετά θα υποβάλουμε ενδεχομένως κάποια στοιχεία της υποθέσεως για να κριθεί ότι είναι βαρύτερο το κακούργημα, είναι απόπειρα ανθρωποκτονίας», υπογράμμισε κλείνοντας στο Newsbomb.gr.