Τέμπη: Ειδικά κλιμάκια με ψυχολόγους βρίσκονται δίπλα στους συγγενείς των θυμάτων και τους τραυματίες

Έξι κλιμάκια, αποτελούμενα από ειδικούς ψυχικής υγείας, ψυχολόγους - ψυχιάτρους και κοινωνικούς λειτουργούς, βρίσκονται αυτήν τη στιγμή στη Λάρισα, δύο κλιμάκια στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και ένα στην Κατερίνη

Ειδικά κλιμάκια ειδικών ψυχικής Υγείας έχουν σπεύσει στα νοσοκομεία για υποστήριξη συγγενών θυμάτων και τραυματιών, μετά τη σύγκρουση τρένων στη Λάρισα, όπως ανέφερε η υφυπουργός Υγείας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του protothema.gr, σήμερα το πρωί η υφυπ. Υγείας, Ζωή Ράπτη, δήλωσε ότι τα ειδικά κλιμάκια από διάφορες περιοχές και από ιδιωτικούς φορείς, εχουν κινητοποιηθεί για την υποστήριξη των ανθρώπων που βρίσκονται στα νοσοκομεία της Λάρισας, της Θεσσαλονίκης και της Κατερίνης.

«Είμαστε όλοι συντετριμμένοι, είναι πολύ δύσκολες οι στιγμές», δήλωσε η υφυπουργός, ενώ σημείωσε πως έχει ξεκινήσει η διαδικασία της ταυτοποίησης των σορών και σταδιακά θα ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες, καθώς η διαδικασία δεν είναι εύκολη. «Πέρα των δειγμάτων που έχουν σταλεί, γίνονται ακόμα έρευνες και μέχρι σήμερα τα κλιμάκια της ΕΜΑΚ επιχειρούν στην περιοχή του δυστυχήματος. Θα έχουμε συνέχεια και τις επόμενες ημέρες, όμως έχουμε δουλέψει όλοι για να ολοκληρωθεί η διαδικασία όσο το δυνατόν συντομότερα».

Σύμφωνα με τον ίδιο ιστότοπο και σε σχέση με τη διαδικασία ενημέρωσης των συγγενών των θυμάτων, η κα. Ράπτη ανέφερε ότι από χθες υπήρξε οργάνωση και από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, με τους συγγενείς να συγκεντρώνονται σε ειδικό χώρο που βρίσκεται στο αμφιθέατρο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. Στο συγκεκριμένο χώρο γίνονται οι ανακοινώσεις, παρουσία ειδικών ψυχολογων και οι λήψεις DNA για την ταυτοποίηση των σορων.

Όπως έκανε γνωστό η υφυπουργός, έξι κλιμάκια, αποτελούμενα από ειδικούς ψυχικής υγείας, ψυχολόγους – ψυχιάτρους και κοινωνικούς λειτουργούς, βρίσκονται αυτήν τη στιγμή στη Λάρισα, δύο κλιμάκια στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και ένα στην Κατερίνη.

«Αυτά τα κλιμάκια θα παραμείνουν 24ωρες το 24ωρο για τις επόμενες ημέρες και όσο χρειαστεί και στη συνέχεια, όταν επιστρέψουν οι άνθρωποι κατά τόπους, θα πάρουν υποστήριξη σε συνεργασία με τις κατά τόπους ψυχιατρικές κλινικές και τα κέντρα ψυχικής υγείας που υπάρχουν στην περιοχή τους».