Τελέστηκε Θεία Λειτουργία για τα 14 χρόνια από την εκλογή του Ιερωνύμου στον αρχιεπισκοπικό θρόνο

«Το να υπηρετήσεις την Εκκλησία από οποιαδήποτε θέση είναι ένα μεγάλο δώρο, γι' αυτό και κάθε επέτειος είναι ένα γεγονός σημαντικό», τόνισε

«Το να υπηρετήσεις την Εκκλησία από οποιαδήποτε θέση είναι ένα μεγάλο δώρο, γι’ αυτό και κάθε επέτειος είναι ένα γεγονός σημαντικό», τόνισε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

 

 

 

Μετά τη Θεία Λειτουργία κατά την οποία συμπροσευχήθηκε στο ιερό αρχιεπισκοπικό παρεκκλήσιο του Αγίου Ανδρέα, με αφορμή την συμπλήρωση 14 ετών από την εκλογή του στον αρχιεπισκοπικό θρόνο.

Στη συνέχεια, ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε τη συγκίνησή του και ευχαρίστησε όλους για τη συμμετοχή τους στη λιτή, όπως είπε, «Θεία Λειτουργία, η οποία μας βοηθά να πάρουμε δύναμη για τον καθημερινό μας αγώνα».

Επιπρόσθετα, ανέφερε ότι ζούμε σε δύσκολη εποχή και υπογράμμισε ότι προβλήματα πάντοτε υπήρχαν και πάντοτε θα υπάρχουν, αλλά το ζήτημα είναι ο τρόπος της αντιμετώπισής τους. Τέλος, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στους παρευρισκόμενους και σε όλους τους συνεργάτες του και ευχήθηκε να έχουμε την ελπίδα μας στον Θεό και όλες οι δυσκολίες θα περάσουν.

Το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας

Το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας τέλεσε ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης, συλλειτουργούντος του αρχιδιακόνου Ιωάννη Μπούτση. Παρέστησαν οι μητροπολίτες Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων Τιμόθεος και Μεγάρων και Σαλαμίνος Κωνσταντίνος, οι αρχιερατικοί επίτροποι, που εκπροσώπησαν τον κλήρο της αρχιεπισκοπής, οι ιερείς που διακονούν στα νοσοκομεία τα οποία βρίσκονται εντός των ορίων της αρχιεπισκοπής, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, διευθυντές υπηρεσιών της αρχιεπισκοπής και της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Μετά τη Θεία Λειτουργία ο π. Βαρνάβας ευχήθηκε στον Μακαριώτατο να του δίνει ο Θεός δύναμη να συνεχίσει τον αγώνα και το έργο του, ώστε να μας διδάσκει με την απλότητα, την ταπείνωση και τη διάκρισή του.