Ταξιδιωτική σύσταση Στέιτ Ντιπάρτμεντ – Αποφύγετε τα ταξίδια στην Ελλάδα, «υψηλός κίνδυνος μόλυνσης» από τον κορωνοϊό

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ CDC

Εν μέσω της μάχης που δίνεται καθημερινά με τον κοροναϊό παγκοσμίως, τo Στέιτ Ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ κατάταξε την Ελλάδα ως «χώρα υψηλού κινδύνου» μετά από σύσταση του Αμερικανικού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (CDC) και συμβουλεύει τους πολίτες να μην επισκεφτούν τη χώρα μας.

Το CDC χαρακτηριστικά αναφέρει:

«Προτείνουμε να αποφεύγονται όλα τα μη απαραίτητα ταξίδια προς την Ελλάδα. Οι ταξιδιώτες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να αναβάλλουν όλα τους τα ταξίδια, ακόμη και αυτά που μπορεί να κρίνονται απαραίτητα, προς την Ελλάδα».

Η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της άρσης της οδηγίας περί αποφυγής οποιασδήποτε εξόδου από τη χώρα. Όπως πολλές χώρες, σαν τη Γαλλία, τη Βρετανία και τη Γερμανία, έτσι και η Ελλάδα βρίσκεται στο 3ο επίπεδο κινδύνου (υψηλό).

«Οι συνθήκες υγείας και ασφάλειας βελτιώνονται σε ορισμένες χώρες και επιδεινώνονται σε άλλες», δήλωσαν Αμερικανοί αρμόδιοι

«Συνεχίζουμε να συστήνουμε στους αμερικανούς πολίτες να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί όταν φεύγουν στο εξωτερικό, λόγω της απρόβλεπτης φύσης της πανδημίας», αναφέρθηκε σε συνολικό επίπεδο.

Το ζήτημα αυτό ξεκίνησε στις 19 Μαρτίου, όταν οι ΗΠΑ είχαν προτρέψει τους πολίτες να μην ταξιδέψουν στο εξωτερικό για κανέναν λόγο, ένα μέτρο που ίσχυε για όλες τις χώρες του πλανήτη.

Αξίζει να αναφερθεί πως πλέον κατά κύριο λόγο τα σύνορα την ΗΠΑ είναι κλειστά προς τους Ευρωπαίους πολίτες καθώς και τα σύνορα των χωρών της Ε.Ε. είναι κλειστά για τους Αμερικάνους.