Τα σάρωσε όλα η «Διδώ» στο πέρασμά της – Πλημμύρες και ζημιές σε Ρόδο και Κρήτη

ΤΟ ΧΑΛΑΖΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΖΗΜΙΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

Πλημμύρες και κατολισθήσεις στη Ρόδο. Τα σάρωσε όλα η «Διδώ» στο πέρασμα της. Ώρες αγωνίας για οδηγούς που εγκλωβίστηκαν στα οχήματα τους.

Οι κάτοικοι της Ρόδου περνούν δύσκολες ώρες, καθώς η κακοκαιρία «Διδώ» προκάλεσε πολλά προβλήματα. Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, σπίτια και επιχειρήσεις πλημμύρισαν, ενώ κατολισθήσεις σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο. Πυροσβέστες χρειάστηκε να προχωρήσουν στον απεγκλωβισμό ηλικιωμένων. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός ζευγαριού ηλικιωμένων που μαζί με τον υιό τους εγκλωβίστηκαν την Τετάρτη από την κακοκαιρία στο Τσαΐρι καθώς, κατευθύνονταν προς το αεροδρόμιο. Συγκεκριμένα, χάλασε η μηχανή του αυτοκινήτου τους και η στάθμη του νερού έφθασε μέχρι τα παράθυρα.

Στην πόλη της Ρόδου τα περισσότερα προβλήματα σημειώθηκαν στην περιοχή Τσαΐρι, στον δρόμο προς το αεροδρόμιο και στη Φανερωμένη. Στην περιοχή Κοσκινού και στο Φαληράκι έριξε χαλάζι. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε περισσότερες από 25 κλήσεις για απάντληση υδάτων, 6 κλήσεις για διάσωση 10 εγκλωβισμένων ατόμων σε αυτοκίνητα και μία κλήση για απεγκλωβισμό από ανελκυστήρα.

Πολλά προβλήματα σημειώθηκαν, επίσης, σε περιοχές της Ανάληψης, Ροδινιού, Αγίου Νικολάου και Αγίων Αποστόλων. «Παραμένουμε σε επιφυλακή. Στα χωριά δεν σημειώθηκαν ζημιές. Η θεομηνία χτύπησε περισσότερο την πόλη» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Νεκτάριος Φλοσκάκης.

Ωστόσο και στα Χανιά η κακοκαιρία «Διδώ» επηρέασε το μεγαλύτερο τμήμα του νησιού καθώς έπεσε χαλάζι σε μέγεθος φουντουκιού το βράδυ της Τετάρτης στο Σέλινο Χανίων και κυρίως στην περιοχή της Κουντούρας. Σύμφωνα με πηγές, χαλαζόπτωση σημειώθηκε και στην ενδοχώρα του Νομού Ηρακλείου. Ειδικότερα, το Μεσοχώρι στον Δήμο Αρχανών-Αστερουσίων ήταν ένας από τους οικισμούς που επλήγησαν από την κακοκαιρία. Παρόμοια εικόνα και στο χωριό Καλύβια. Το χαλάζι προκάλεσε ζημιές σε καλλιέργειες -ειδικά στις ελιές όπου ο καρπός έπεσε στο έδαφος σε αρκετούς ελαιώνες.