Συντάξεις Νοεμβρίου και αναδρομικά: Πότε θα μπουν χρήματα στους λογαριασμούς

ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΑ ΤΑ ΠΟΣΑ

Λίγες ημέρες απομένουν προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία καταβολής των συντάξεων και των αναδρομικών.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, την προσεχή Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου, θα γίνει το πρώτο βήμα για την πληρωμή των αναδρομικών σε περισσότερους από 1.000.000 συνταξιούχους. Η καταβολή των αναδρομικών, όπως είναι γνωστό, θα γίνει μαζί με τις συντάξεις Οκτωβρίου, δηλαδή στο διάστημα από τις 23 έως τις 29 Οκτωβρίου.

Τις ίδιες ακριβώς ημέρες οι συνταξιούχοι θα δουν στους λογαριασμούς τους τα χρήματα των κύριων και επικουρικών συντάξεων του Νοεμβρίου.

Σε ό,τι αφορά τα αναδρομικά, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης υπογράμμισε ότι για τη διαδικασία θα παρασχεθεί διακριτός κωδικός προκειμένου κάθε συνταξιούχος να έχει λεπτομερή ενημέρωση για τα ποσά που του οφείλονται.

Το χρονοδιάγραμμα για την καταβολή συντάξεων και αναδρομικών έχει ως εξής:

– Στις 23 Οκτωβρίου 2020, ημέρα Παρασκευή, θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις τράπεζες και τον ΟΤΕ) που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.
– Στις 26 Οκτωβρίου 2020, ημέρα Δευτέρα, θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ) που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.
– Στις 27 Οκτωβρίου 2020, ημέρα Τρίτη, θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μη-μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ).
– Στις 29 Οκτωβρίου 2020, ημέρα Πέμπτη, θα καταβληθούν κύριες και επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου, του τ. ΝΑΤ, τ. ΕΤΑΤ , τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.

Υπενθυμίζεται ότι τα αναδρομικά είναι ανεκχώρητα και ακατάσχετα, δεν δεσμεύονται και δεν συμψηφίζονται με βεβαιωμένα χρέη και άλλες οφειλές και δεν υπόκεινται σε παρακράτηση φόρου. Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε συνεργασία με τη Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ αποφάσισε η πληρωμή των κύριων και επικουρικών συντάξεων να γίνεται στην ίδια ημερομηνία σε μόνιμη βάση.