Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό μιας ακόμα κρυψώνας του «Τοξοβόλου»

ΕΚΤΙΜΟΥΝ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΥΟ ΑΚΟΜΗ ΧΩΡΟΙ

Συνεχίζονται οι έρευνες των αξιωματικών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για τον εντοπισμό ενός ακόμα διαμερίσματος από αυτά που χρησιμοποιούσαν ο «Τοξοβόλος» και οι συνεργάτες του.

Tο δώμα, στην οδό Οιδίποδος στα Σεπόλια, ήταν το κρησφύγετο της συνεργού της Πόλας Ρούπα και του τοξοβόλου του Συντάγματος, Κωνσταντίνας Αθανασοπούλου, η οποία το νοίκιασε στις 2 Οκτωβρίου του 2019 με την πλαστή ταυτότητα «Ζωή Λαμπίρη». Το δεύτερο στα Πατήσια, που είχε νοικιάσει στις 2 Οκτωβρίου 2019  η Δήμητρα-Ευδοξία Βαλαβάνη, ήταν σε μικρή απόσταση. Και στα δύο σπίτια βρέθηκαν ποδήλατα. Τα δύο σπίτια είχαν νοικιαστεί με χρονική διαφορά 15 ημερών.

Σημειώνεται ότι στην κατοχή της Κωνσταντίνας Αθανασοπούλου και στα δύο σπίτια της ομάδας του «Τοξοβόλου του Συντάγματος» -σε Πατήσια και Σεπόλια- έχουν βρεθεί συνολικά 15 κλειδιά, αλλά μόλις τα δύο αντιστοιχούν κάπου. Συγκεκριμένα, άνοιξαν την πόρτα εισόδου και το λουκέτο του δώματος της πολυκατοικίας στην οδό Οιδίποδος στα Σεπόλια, το οποίο φαίνεται να ήταν σπίτι-ασφαλείας (safehouse) της 28χρονης Κωνσταντίνας Αθανασοπούλου.

Τα δύο κλειδιά, που άνοιξαν το δώμα στα Σεπόλια είναι μέρος από τα συνολικά πέντε που είχαν βρεθεί στην κατοχή της Κωνσταντίνας Αθανασοπούλου, κατά τη στιγμή της σύλληψης των τριών, στην Αγία Παρασκευή. Πέντε ακόμη είχαν βρεθεί την περασμένη Παρασκευή, στο ισόγειο διαμέρισμα της οδού Ναυάρχου Βότση 3 στον Άγιο Νικόλαο Πατησίων, και πέντε ακόμη το μεσημέρι της Κυριακής, στο δώμα της οδού Οιδίποδος στα Σεπόλια. 

Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, εκτιμούν ότι υπάρχουν τουλάχιστον δύο ακόμη χώροι, ο ένας κρησφύγετο-γιάφκα του Γιάννη Μιχαηλίδη και ένα σπίτι ή γκαράζ, που μπορεί να υπάρχει αποθηκευμένος οπλισμός ή εκρηκτικές ύλες. 

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί έχουν ενδείξεις και κάποιες μαρτυρίες, ότι Αθανασοπούλου και Βαλαβάνη έκαναν «ποδηλατάδες» συνεννοήσεων και σχεδιασμού, καθώς και στα δύο οικήματα, που είχαν απόσταση περίπου 2,5 χιλιομέτρων το ένα από το άλλο, βρέθηκαν ποδήλατα.  

Ένοικος της πολυκατοικίας στα Σεπόλια ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ούτε το όνομα της δεν είχαμε μάθει. Έφευγε και γυρνούσε πάντοτε βιαστική. Συνήθιζε να φοράει ένα καπέλο και πάντα σήκωνε το κασκόλ το πρόσωπο της. Την είχα δει παλαιότερα που είχε καλό καιρό να κυκλοφορεί με ποδήλατο μαζί με μία φίλη της. Λίγες ημέρες πριν από την σύλληψη της ακούσαμε θόρυβο σαν να έσερναν βαριά αντικείμενα». 

Μία ακόμη ένοικος στα Σεπόλια δήλωσε: «Η κοπέλα έμενε εδώ τους τελευταίους μήνες. Ποτέ δεν προσπάθησε να αποκτήσει σχέσεις με τη γειτονιά. Τις περισσότερες φορές έφευγε από το δώμα σχεδόν τρέχοντας. Τις τελευταίες μέρες ακούσαμε φασαρία από το δώμα χωρίς όμως να ξέρουμε τι έγινε».

Τα οικήματα σε Άγιο Νικόλαο Πατησίων και στα Σεπόλια, είχαν εντοπιστεί σχεδόν ταυτόχρονα από τους αστυνομικούς στις 6 Φεβρουαρίου. Σε αυτό στα Πατήσια αποφάσισαν να εισβάλουν όταν είδαν στο εσωτερικό του έναν άνδρα, ο οποίος αποδείχθηκε πως ήταν ο καθαριστής, που είχε προσλάβει ένας… 25χρονος δήθεν για να καθαρίσει το σπίτι του «νεκρού αδερφού», και ενδεχομένως είναι ένας από τους δύο συνεργούς του «τοξοβόλου» στη ληστεία της Ερυμάνθειας Αχαΐας. Το δώμα στα Πατήσια το έθεσαν υπό διακριτική φυσική και ηλεκτρονική παρακολούθηση για τουλάχιστον τρεις ημέρες και το μεσημέρι της περασμένη Κυριακής, μπήκαν σε αυτό.

Ανάμεσα στα ευρήματα στο δώμα των Σεπολίων εκείνα που προκάλεσαν το ενδιαφέρον των αστυνομικών λόγω της ιδιαιτερότητάς τους ήταν τα ψεύτικα γένια ιερέα που βρέθηκαν μέσα σε μία παλιά τηλεόραση.

Όμοια φορούσε ο ιερέας ληστής της τράπεζας στην Ερυμάνθεια Αχαΐας, στις 29 Αυγούστου 2019, όταν με δύο συνεργούς του απέσπασαν περίπου 150.000 ευρώ. Βρέθηκε ένας 2ος φορητός ασύρματος συντονισμένος στις συχνότητες της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ ο πρώτος είχε εντοπιστεί στην κατοχή του «τοξοβόλου» και των δύο γυναικών κατά τη διάρκεια της σύλληψής τους. 

Να σημειωθεί ότι στην κατοχή του Γιάννη Μιχαηλίδη είχε βρεθεί και ένας ηλεκτρονικός μηχανισμός απενεργοποίησης immobilizer (ασφάλεια ακινητοποίησης αυτοκινήτου) ρυθμισμένο στις συχνότητες RAV 4, και ίσως έτσι εξηγείται ότι είχαν χρησιμοποιηθεί δύο τέτοια οχήματα από την «τριάδα». Το ένα χρησιμοποιήθηκε στο ταξίδι στην Αρναία Χαλκιδικής με την αρπαγή του αστυνομικού και το δεύτερο κατά τη σύλληψη τους. 

Στο συγκεκριμένο δώμα βρέθηκαν επίσης, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και δύο κινητά τηλέφωνα με το ένα σε λειτουργία, το οποίο ήταν σε φόρτιση στην πρίζα και πιθανότητα το χρησιμοποιούσε η Αθανασοπούλου για την επικοινωνία της με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού. Σύμφωνα με τις αστυνομικές εκτιμήσεις στο δώμα δεν εμφανίστηκε κάποιος προκειμένου να το αδειάσει ή καθαρίσει. Ήταν τακτοποιημένο και σε κατάσταση, όπως ενδεχομένως το είχε αφήσει η 28χρονη, πριν συλληφθεί.