Συνεχίζονται οι αντιπαραθέσεις για την απεργία που αναστάτωσε την Αθήνα

Η ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ 2% ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Η χτεσινή απεργία του μετρό προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις αλλά και αναστάτωση στους Αθηναίους, με αποτέλεσμα οι αντιπαραθέσεις να συνεχίζονται μέχρι σήμερα.

Όπως έχει γίνει γνωστό, η στάση εργασίας πραγματοποιήθηκε λόγω της μετακίνησης 21 εργαζομένων στα εκδοτήρια από τα οποία είχαν απομακρυνθεί όταν είχαν κλείσει στο παρελθόν και πλέον αποφασίστηκε η επαναλειτουργία τους. Μάλιστα, η κινητοποίηση των εργαζομένων στο μετρό προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις, με χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να προχωρούν σε οργισμένες αναρτήσεις. «Για 21 άτομα ταλαιπωρούνται εκατομμύρια πολίτες», ήταν ένα από τα πολλά σχόλια που δημοσιεύτηκαν στο twitter.

Ένα 24ωρο μετά την στάση εργασίας που αναστάτωσε την πρωτεύουσα, ο πρόεδρος των εργαζομένων του μετρό, κ. Ρεβύθης μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 δήλωσε πως η σχετική απόφαση για την στάση εργασίες πάρθηκε στις 14:00. «Στις 14:30 υπήρξε ανακοίνωση», είπε.

Από την άλλη, ο υφυπουργός Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης μιλώντας και ο ίδιος στην εκπομπή χαρακτήρισε «απρόσμενη» την απόφαση, αφού όπως είπε, «όλο το προηγούμενο διάστημα είχαμε καλή επικοινωνία με τους εργαζομένους» και σημείωσε πως «η απόφαση για τη στάση εργασίας ελήφθη από συνδικαλιστική μειοψηφία».

«Μόλις το 5% των εργαζομένων και το 2% της πρωινής βάρδιας συμμετείχαν στη χθεσινή στάση εργασίας», συμπλήρωσε σχετικά ο κ. Κεφαλογιάννης, ενώ την ίδια ώρα υπερασπίστηκε την απόφαση να μεταφερθούν στα εκδοτήρια οι εργαζόμενοι και παραδέχθηκε ότι υπάρχουν ελλείψεις σε ειδικότητες όπως μηχανοδηγοί και μεγάλος αριθμός διοικητικών υπαλλήλων.

«Θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα με συντονισμένο τρόπο, όμως μέχρι να βγει η προκήρυξη θα περάσει χρόνος», διευκρίνισε εν συνεχεία.

Τέλος, σχετικά με την προαναγγελία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη για προσωπικό ασφαλείας σε μελλοντικές απεργίες, ο Γιάννης Κεφαλογιάννης είπε ότι «υπάρχει και τώρα προσωπικό ασφαλείας, αυτό που είπε ο Πρωθυπουργός και επεξεργαζόμαστε είναι να υπάρχει έστω τις ώρες αιχμής προσωπικό ασφαλείας», που να εξυπηρετεί το κοινό.