Συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς οι αυτοψίες στις πληγείσες περιοχές

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζεται, σύμφωνα με την Περιφέρεια Αττικής, η αυτοψία από κλιμάκιά της στις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζεται, σύμφωνα με την Περιφέρεια Αττικής, η αυτοψία από κλιμάκιά της στις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική, κατόπιν των σχετικών αιτημάτων που υποβάλλουν οι επιχειρήσεις.

 

 

Συγκεκριμένα, από τις 9 Αυγούστου έως και χθες, Παρασκευή 20 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκαν από τις Επιτροπές Καταγραφής Ζημιών της Περιφέρειας Αττικής 91 αυτοψίες σε 89 επιχειρήσεις (σε δύο επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκε δύο φορές αυτοψία.)

Από αυτές τις επιχειρήσεις οι 24 υπέστησαν μικρή ζημιά, οι 7 εκτεταμένη, οι 26 μερική και οι 31 ολική καταστροφή.

Ειδικότερα:

  • Στον δήμο Ωρωπού 15 επιχειρήσεις υπέστησαν μικρή ζημιά, 6 εκτεταμένη, 14 ολική και 6
  • μερική.
  • Στον δήμο Αχαρνών 5 επιχειρήσεις υπέστησαν μικρή ζημιά, μία εκτεταμένη, 13 ολική και 19 μερική.
  • Στον δήμο Διονύσου 4 επιχειρήσεις υπέστησαν μικρή ζημιά, μία μερική και μία ολική.
  • Στον δήμο Κηφισιάς 3 επιχειρήσεις υπέστησαν ολική καταστροφή.
    Συμπεριλαμβάνονται και οι 9 αυτοψίες της τελευταίας εβδομάδας, 15 έως 20 Αυγούστου. Από αυτές διαπιστώθηκε ότι δύο επιχειρήσεις υπέστησαν μικρή καταστροφή, μία εκτεταμένη, τρεις ολική και τρεις μερική.

Τις αυτοψίες σε επιχειρήσεις διενεργούν οι υπηρεσίες Ανάπτυξης που υπάγονται στη Γενική Διεύθυνση Βιώσιμης Ανάπτυξης και Κλιματικής Αλλαγής.

Ο περιφερειάρχης Αττικής ευχαρίστησε θερμά όλα τα στελέχη της Περιφέρειας κι όλους όσους συνέβαλλαν έμπρακτα προκειμένου να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς, το πρώτο και βασικό αυτό βήμα για να αποζημιωθούν οι πληγείσες επιχειρήσεις. Παράλληλα, ο Γ. Πατούλης καλεί τους πληγέντες να καταθέσουν όσο το δυνατόν πιο άμεσα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, προκειμένου να συμπληρωθεί ο σχετικός φάκελος και να υποβληθεί από τις Διευθύνσεις Ανάπτυξης της Περιφέρειας στο υπουργείο Οικονομικών.

Μέχρι στιγμής 13 επιχειρήσεις έχουν καταθέσει μέρος των δικαιολογητικών, 51 δεν έχουν καταθέσει δικαιολογητικά, ενώ για περίπου 25 επιχειρήσεις οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας είναι σε αναμονή αίτησης και δικαιολογητικών.

Σε δήλωσή του, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, επισημαίνει σχετικά: «Παραμένουμε στο πλευρό των πληγέντων επιχειρήσεων. Το στελεχιακό δυναμικό της Περιφέρειας με επαγγελματισμό και συνέπεια προχωρεί με γρήγορους ρυθμούς τις διαδικασίες προκειμένου να μπορέσουν να αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων που καταστράφηκαν ή υπέστησαν ζημιές. Με συγκεκριμένα βήματα, εργαζόμαστε για την καλύτερη διαχείριση των καταστροφών που προκάλεσε η πύρινη λαίλαπα και τη διευκόλυνση των συμπολιτών μας που δοκιμάζονται. Καλώ όλους τους πληγέντες επιχειρηματίες να ανταποκριθούν με την ίδια ταχύτητα και στη δεύτερη φάση που αφορά στην συγκέντρωση των απαιτούμενων δικαιολογητικών, προκειμένου να προχωρήσει άμεσα και η διαδικασία αποζημίωσης από το αρμόδιο υπουργείο».