Συνάντηση Θεοδωρικάκου – ΠΟΜΙΔΑ για λύση στις οφειλές ιδιοκτητών ακινήτων σε δήμους

ΤΙ ΛΥΣΗ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΣΤΑ ΚΕΝΑ ΑΚΙΝΗΤΑ

Ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, είχε συνάντηση με την ΠΟΜΙΔΑ, για τα εκκρεμή θέματα σχετικά με τις οφειλές των ιδιοκτητών ακινήτων προς τους δήμους.

Σε ό,τι αφορά οφειλές από διαφορές δηλωμένων επιφανειών ακινήτων, που βεβαιώθηκαν με οικειοθελή προσέλευση των ενδιαφερομένων, σύμφωνα με τη ρύθμιση της προϊσχύσασας νομοθεσίας, ο κ. Θεοδωρικάκος δήλωσε ότι για λόγους ισονομίας των πολιτών και ιδιαίτερα των συνεπών εκείνων που έσπευσαν οικειοθελώς να τις δηλώσουν, με ερμηνευτική εγκύκλιο που θα εκδοθεί άμεσα από το υπουργείο Εσωτερικών, δεν θα ζητηθεί η είσπραξη των συγκεκριμένων οφειλών, εφόσον δεν έχουν ήδη καταβληθεί στους Δήμους, αναφέρει η ΠΟΜΙΔΑ σε ανακοίνωσή της.

Για τις δηλώσεις των κενών και μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων, επί του οποίου υπάρχει συναίνεση της ΚΕΔΕ να δοθεί παράταση, ο κ. Θεοδωρικάκος διαβεβαίωσε την ΠΟΜΙΔΑ ότι η οριστική λύση που θα επιλεγεί αποσυνδέεται από την προθεσμία της 31ης Δεκεμβρίου 2019 και θα ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες. Μετά τη συνάντηση, η ΠΟΜΙΔΑ ευχαρίστησε τον κ. Θεοδωρικάκο για τη λύση που δόθηκε.