Συνάντηση Μ.Χρυσοχοΐδη με στρατηγούς της ΕΛ.ΑΣ – Παραπάνω περιπολίες τη νύχτα ζήτησε ο υπουργός

ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΕΛΕΙΣ ΤΗΣ ΓΑΔΑ

Μετά τις βραδινές επιθέσεις αντιεξουσιαστών ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, νωρίς το πρωί, ζήτησε να δει τους στρατηγούς της αστυνομίας. Οι επιθέσεις έγιναν σε αυτοκίνητα ανυποψίαστων πολιτών στην περιοχή του Ναυτικού Νοσοκομείου προκάλεσαν αναστάτωση στην ΕΛ.ΑΣ. 

Ένα μεγάλο κομμάτι της σύσκεψής τους έχει να κάνει με το γεγονός ότι κουκουλοφόροι εφαρμόζουν τα όσα έχουν ανακοινώσει το τελευταίο διάστημα, κάνοντας καταδρομικές επιθέσεις και καίγοντας αυτοκίνητα, περιφερειακά των Εξαρχείων.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ζήτησε να αυξηθούν οι περιπολίες και να μην είναι λιγότερες τη νύχτα, ενώ έδωσε εντολές οι αστυνομικοί να ελέγχουν οτιδήποτε ύποπτο κατά τις βραδινές ώρες. 

Ζήτησε από τους επιτελείς της ΓΑΔΑ να σχεδιάσουν και να εφαρμόσουν δράσεις που δεν θα μείνουν στα χαρτιά, αλλά θα φέρουν αποτέλεσμα.

Τόνισε ότι η αστυνομία πρέπει να είναι συνέχεια παρούσα- και τη νύχτα- να γίνονται προσαγωγές και συλλήψεις, αλλά και οι αστυνομικοί που περιπολούν τις βραδινές ώρες να έχουν τεταμένη την προσοχή τους.  

Από την πρώτη στιγμή που η αστυνομία έδειξε ότι βρίσκεται στην περιοχή των Εξαρχείων κι ότι θα καταστείλει κάθε πηγή ανομίας, αντιεξουσιαστές, με κείμενά τους, άρχισαν να προειδοποιούν ότι το επόμενο βήμα τους θα είναι τα περιφερειακά χτυπήματα. Ξεκίνησαν, μάλιστα, από το βράδυ των εκδηλώσεων μνήμης για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, όταν και χτύπησαν σε 31 στόχους.

Χθες, Κυριακή, βράδυ, συνολικά επτά αυτοκίνητα έγιναν στόχος εμπρηστών και μάλιστα, στο Λυκαβηττό, κοντά στην αμερικάνικη πρεσβεία, όπου θεωρητικά είναι μία περιοχή στην οποία εφαρμόζεται αυστηρό επιχειρησιακό σχέδιο με αυξημένα περιμετρικά μέτρα και πολλούς ελέγχους.