Σύλληψη άνδρα για παιδική πορνογραφία μέσω διαδικτύου στη Θεσσαλονίκη

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥ

Υλικό παιδικής πορνογραφίας κατηγορείται ότι κατείχε ελληνικής καταγωγής άντρας, ο οποίος συνελήφθη στη Βόρεια Ελλάδα και παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε τακτικό ανακριτή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, οι διωκτικές αρχές έφτασαν στα ίχνη του, αξιοποιώντας στοιχεία αμερικανικού Οργανισμού που ασχολείται με εξαφανίσεις ανηλίκων και υποθέσεις παιδικής κακοποίησης (NCMEC). Τα στοιχεία αυτά συνδέονταν με ηλεκτρονικά ίχνη χρήστη, που κατέχει και διακινεί, μέσω του διαδικτύου, αρχεία με πορνογραφικό υλικό ανηλίκων.

Από την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών και την ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα που ακολούθησαν, οι διωκτικές αρχές ταυτοποίησαν τον χρήστη και την διεύθυνση κατοικίας του, οπότε ακολούθησε επιτόπια έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος που τον συνέλαβαν.

Οπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, στην κατοχή του βρέθηκαν πλήθος φωτογραφιών και βίντεο με υλικό παιδικής πορνογραφίας, ενώ κατασχέθηκε κινητό τηλέφωνο και σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή.