Σύγκρουση τρένων – Μαρτυρία επιβάτη: «Σώθηκα από τύχη, 15 λεπτά πριν το δυστύχημα ήμουν στο κυλικείο» (Βίντεο)

Οι δραματικές περιγραφές επιβάτη - «Μετά το πρώτο μπαμ ακολούθησε ένας μεγάλος συνεχόμενος τρανταγμός»

Βρισκόταν στο κυλικείο του μοιραίου επιβατικού τρένου 15 λεπτά προτού συγκρουστούν μετωπικά οι δύο αμαξοστοιχίες. Συγκλονίζει και η περίπτωση του Νίκου Μουμτζή επιβάτη του Intercity 62 που περιγράφει τα όσα δραματικά βίωσε.

Ο νεαρός άνδρας που βρισκόταν στα τελευταία βαγόνια του τρένου αναφέρει, συγκεκριμένα, τα εξής στο Mega:

«Η σύγκρουση με βρήκε στο βαγόνι που καθόμουν. Μας έπιασε όλους αδιάβαστους, γιατί κάποιος θα μπορούσε να κοιμάται. Εμένα με βρήκε στο να χαζεύω στο κινητό μου. Γενικά υπήρχε ένας χαμός. Δεν είχαμε καταλάβει τι είχε συμβεί. Μετά το πρώτο μπαμ ακολούθησε ένας μεγάλος συνεχόμενος τρανταγμός, που θυμίζει ένα μεγάλο έντονο σεισμό κι εκεί όλοι ταραχτήκαμε».

 

Όπως περιέγραψε ο ίδιος, μόλις οι επιβάτες κατάφεραν να βγουν από το βαγόνι αντίκρυσαν τους καπνούς από τη φωτιά που είχε ξεσπάσει στα μπροστινά βαγόνια του τρένου.

«Δεν άνοιγαν στην αρχή οι πόρτες»

«Βγήκαμε σχετικά εύκολα έξω από το βαγόνι. Εμείς βγήκαμε από τις πόρτες. Προσπαθήσαμε, δεν άνοιξαν στην αρχή. Μετά με κάποιο τρόπο τις άνοιξαν τα παιδιά, εγώ βγήκα από την πόρτα. Αντικρύσαμε μία χαοτική εικόνα. Στα μπροστινά βαγόνια είδαμε φλόγες μεγάλες με πολύ καπνό που έφτανα στα τελευταία βαγόνια. Μύριζε φωτιά. Βλέπαμε ανθρώπους να κατεβαίνουν χτυπημένοι από τα βαγόνια», σημείωσε δε ο επιβάτης.

Το πρώτο πράγμα που έκαναν οι επιβάτες μόλις βγήκαν από τα βαγόνια ήταν να επικοινωνήσουν με τα δικά τους πρόσωπα, ενώ στη συνέχεια απομακρύνθηκαν από το σημείο φοβούμενοι μήπως ακολουθήσει κι άλλη έκρηξη.