Στη Σκιάθο η υπερπολυτελής θαλαμηγός Καναδού δισεκατομμυριούχου (Φώτο)

Ο Μπάρι Ζέκελμαν είχε αγοράσει το θηριώδες γιοτ -μήκους 280 μέτρων- από τον Χολιγουντιανό σκηνοθέτη, Στίβεν Σπίλμπεργκ

Τον Νοέμβριο του 2021 μια είδηση στα εξειδικευμένα περιοδικά που φιλοξενούν στις σελίδες τους νέα από το χώρο του yachting που έκανε ιδιαίτερη αίσθηση ήταν η πώληση της θαλαμηγού του διάσημου σκηνοθέτη Στίβεν Σπίλμπεργκ, έναντι του ποσού των 160 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η θαλαμηγός μήκους  280 μέτρων και δυνατότητα φιλοξενίας 20 ατόμων αγοράστηκε από τον Καναδό επιχειρηματία Μπάρι Ζέκελμαν, ο οποίος με περιουσία 3,3 δισ. δολαρίων δεν είχε ιδιαίτερο πρόβλημα να καταβάλει στον σκηνοθέτη του Χόλιγουντ το απαιτούμενο ποσό για την αγορά.

IMG_4084
IMG_4083

 

Barry_Zekelman

 

Το «Seven Seas» όπως είχε ονομάσει τη θαλαμηγό ο Σπίλμπεργκ, που ναυπηγήθηκε το 2010 και είχε ταξιδέψει σε όλες σχεδόν τις θάλασσες του κόσμου, μετονομάστηκε σε «Man of Steel» από το νέο ιδιοκτήτη ο οποίος έχει την μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής χάλυβα στη βόρειο Αμερική, με έδρα το Οντάριο.

Το mega yacht Man of Steel βρίσκεται εδώ και λίγα 24ωρα στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Σκιάθο. Διαθέτει ενέα καμπίνες, ένα ελικοδρόμιιο, αίθουσα κινηματογράφου και κατασκευάστηκε από το ναυπηγείο Oceano.

IMG_4086
IMG_4085

 

To εσωτερικό του σχεδιάστηκε από τους Nuvolari & Lenard και Molly Isaksen, ενώ μπορεί να φιλοξενήσει με άνεση και 28 άτομα πλήρωμα.

Ο Μπάρυ Ζέκελμαν έχει ακόμη τέσσερα γιοτ στην κατοχή του, που  έχουν όλα την ονομασία «Man of Steel».

photo4
photo2

 

photo3
esoterikes_photo

 

IMG_4089
IMG_4087

 

photo6
photo5